fbpx
Biznis Događaji Lokalna privreda

Zlatiborski Eko agrar kreditira nove zasade jagodičastog voća

Kako bi se povećala proizvodnja jagodičastog voća privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski Eko Agrar“ DOO iz Čajetine je obezbedilo sredstva za kreditiranje podizanja novih zasada jagodičastog voća na teritoriji Opštine Čajetina.

logo-eko-agrar

Preduzeća Sirogojno Kompani iz Sirogojna i Floriva DOO iz Ivanjice i Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski Eko Agrar“ DOO iz Čajetine pozivaju poljoprivredne proizvođače sa teritorije Opštine Čajetina da kroz zasnivanje kooperantskog odnosa podignu zasade jagodičastog voća i iskoriste priliku beskamatnog kreditiranja 50% ulaganja.

jagodicasto-voce

Uz podršku Regionalne agencije „VEEDA“, Opštine Čajetina i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju „SDC“, Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski Eko Agrar“ DOO Čajetina je sklopilo ugovore sa preduzećima Sirogojno Kompani iz Sirogojna i Floriva DOO iz Ivanjice.

Svi nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Opštine Čajetina mogu se obratiti u Sirogojno Kompani (031/825-015) i Floriva DOO (032/640-000) radi zasnivanja kooperantskog odnosa. Zasnivanjem kooperantskog odnosa zainteresovanim nosiocima poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Opštine Čajetina se obezbeđuje sadni i repro materijal za podizanje zasada kao i garantovanje otkupa.

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski Eko Agrar“ DOO, Čajetina će kreditirati 50% iznosa svakog računa za podizanje novog zasada u kooperantskom odnosu sa Sirogojno Kompani i Floriva DOO, gde poljoprivredni proizvođači koji uđu u koperantski odnos iznos kredita vraćaju bez kamate i u rodu po pristizanju zasada na rod.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930