fbpx
Događaji Društvo Hobi Manifestacije Turizam Video

Zlatiborski naj sneško

Juče je u Parku Hotela Palisad kod restorana Zlatni bor održano takmičenje u pravljenju Naj Sneška Belića. U 11 časova je počelo takmičenje a ekipe su se bacile na posao. Ukupno je 13 timova pravilo svog Sneška Belića. Takmičenje je imalo internacionali karakter pošto su učestvovale i ekipe iz Crne Gore.

naj-snesko15-13

Uz dobru muziku, vruće čajeve i odličnu voditeljku programa timovi su brzo napredovali. Bake, deke, tate i mame su nabacivali sneg, dok su mlađi članovi pomagali pripremajući detalje, smišljajući imena i priču o svom snešku. U parku su se na kraju našli ležeći sneško “Boža”, sneško “Božićko”, sneško šerif “MekČantrić”, sneško “Sofko”, sneško “Palisad”, sneško “Mali Budo”, sneško “Čupko, sneška “Cica Belić” koja je čekala prinovu, sneško “Musavko” i sneško “Lala”…

naj-snesko15-2

Oko 13 časova je stigao i stručni žiri u kome su između ostalih članovi bili Olivera Jeftić, Bane Trifunović i Arsen Đurić.

Žiri je odlučio da pošto su timovi bili inspirisani i motivisani poveća nagradni fond tako da je umesto tri dodeljeno šest nagrada, dve torte, nagradni ručak u restoranu Zlatni bor, nagradni vikend za porodicu u Konačištu TO Zlatibor, nagradni vikend za dve osobe u Hotelu Palisad i nagradni vikend za porodicu u Hotelu Palisad.

U svakom slučaju su odlučivale samo nijanse, tako da je žiri imao izuzetno težak zadatak.

Tortu I je dobila ekipa “Kotor” koja je napravila “Malog Budu” sneška. Tortu II je dobila ekipa “Zlatibor – Beograd – Niš” koja je napravila ležećeg sneška “Božu”. Ekipa “Petković” je napravila sneška “Palisad sa šajkačom” i osvojila je ručak u restoranu Zlatni bor. Ekipa “Vanja” koja je napravila Sneška “Božićka” je dobila nagradni vikend za porodicu u Konačištu TO Zlatibor. Ekipa “Petra” je za šumskog sneška osvojila nagradni vikend za dve osobe u Hotelu Palisad za Uskrs, a ekipa “Kikinda” je za “Pijanog Lalu” dobila nagradni vikend za porodicu u Hotelu Palisad za Uskrs.

Bilo je ovo divno druženje, a organizatore je poslužilo i vreme. Iskeno se nadamo da će ova manifestacija postati tradiconalna i da će svake godine biti sve više ekipa. Sve pohvale idu i Hotelu Palisad čiji su zaposleni osmislili i pripremili ovu zanimljivu manifestaciju. Ono što je bilo interesantno su reakcije prolaznika koji su celog popodneva posmatrali i fotografisali Naj sneška…

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031