fbpx
Događaji Skijanje Sport

Zlatiborski smučari odlični u Sjenici

Zlatiborski smučari su 3.i 4.januara ostavarili odličan rezultat na takmičenju u Sjenici. Osvojene su jedna zlatna, i četiri bronzane medalje, što je odličan uspeh ako se ima u vidu da su  na takmičenju učestvovale dve takmčarke i dva takmičara.

Ski centar Žari je proteklog vikenda ugostio najbolje smučare i biatlonce Srbije na prvom takmičenju u 2015.godini. Otvoreno prvenstvo Sjenice u biatlonu i nordijskom skijanju je organizovala Ustanova za sport i rekreaciju Sjenica.

Na takmičenju su učestvovala četiri takmičara iz opštine Čajetina. U muškoj konkurenciji su nastupili biatlonci Dejan Krsmanović i Đorđe Gubić, a u ženskoj Anja i Mina Ilić.

Prvog dana su Dejan Krsmanović i Đorđe Gubić nastupili u trci na 10 km slobodnim stilom. Oni su predstavljali Skijaški klub Zmajevac – Zlatibor. Gubić je zauzeo treći mesto u kategoriji juniora. Krsmanović je ovu trku iskoristio kao dobar trening za učešće u Svetskom kupu, jer nije bio u konkurenciji za medalju. Njega ovog meseca očekuju natupi na tri svetska kupa u biatlonu koji se održavaju u Italiji i Nemačkoj.

sjenica1

Istog dana su u ženskoj konkurenciji nastupale smučrke SK Zvezda Anja i Mina Ilić u trci na 6.000 metara slobodnim stilom.

anja-ilic15-1

Anja Ilić je u trci starijih omladinki zauzela prvo mesto, a Mina Ilić je bila treća. U ukupnom poretku Anja Ilić je bila prva (starije omladinke), a Mina Ilić je zauzela drugo mesto u kategoriji juniorki.

sjenica2

Drugog dana je održana trka u biatlonu, seniori i juniori su trčali trku 5×2 km masovni start, a kadeti 3×2 km sprint. Krsmanović i Gubić su predstavljali matični Biatlon klub Zlatibor. Krsmanović je bio treći u kategoriji seniora a Gubić je zauzeo treće mesto u kategoriji kadeta.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031