fbpx
Događaji Skijanje Sport Video

Zlatiborski smučarski vikend

Ovog vikenda na Zlatiboru na stazi Tić polje će se okupiti najbolji smučari regiona. Organizatori su planirali dve trke, tako da je u subotu na programu Zlatiborski smučarski kup, a u nedelju će se trčati Kup zapadne Srbije. Ovo je prvo smučarsko takmičenje na Zlatiboru posle tri godine.

smucanje15-4

Janko Ilić, predsednik SK Zvezda je za Zlatibor.tv izjavio da su sve pripreme gotove a da je staza dobro pripremljena zahvaljujući zalaganju članova SK Zlatibor. Ilić se ovom prilikom zahvalio i na pomoć koju pružila opština Čajetina i pozvao sve ljubitelje zimskih sportova da u subotu i nedelju dođu na Tić polje kako bi pratili ove uzbudljive trke u nordijskom skijanju.

Radosav Jelisijević, je ispred smučarskog kluba Zlatibor rekao da će na takmičenju učestvovati više od stotinu takmičara iz regiona. On je istakao da je staza u ovom trenutku idealna, a za sutra su planirane poslednje kontrole.

smucanje15-2

Staza dužine 2.400 metara je dobro pripremljena i utabana, a Zlatiborci su se potrudili da tamičarima pripreme maksimalno dobre uslove.

ticpolje-smucanje

Prema najavama na trkama će učestvovati veliki broj takmičara iz Srbije, BiH i Crne Gore, kao i pet takmičara koji ovog meseca nastupaju na Evropskoj olimpijadi mladih (EYOF 2015).

Zlatiborski kup startuje u 11 časova a takmičiće se sve uzrasne kategorije (ciciban, mlađi i stariji pioniri, mlađi i stariji omladinci, juniori i seniori) u muškoj i ženskoj kategoriji uz masovni start.

smucanje15-3

U zavisnosti od kategorija takmičari će trčati od 1 km (ciciban), 5 km (pioniri i omladinci), 7,5 km (juniori) i 10 km (seniori)

Otvoreno prvenstvo zapadne Srbije će se održati u nedelju, a trka će početi najverovatnije u 10 časova.

ski-vikend2

Ovo će biti jedinstvena prilika da publika vidi nastup Anje Ilić koja će predstavljati Srbiju na EYOF 2015 u Lihtenštajnu i Austriji.

Anja Ilić je nastupila na više trka u ovoj sezoni a prošle nedelje je u Sjenici osvojila zlato i srebro i trenutno je jedna od najboljih smučarki Srbije.

Iskreno se nadamo da će Anja ostvariti dobar rezultat na domaćem terenu, što bi bio odličan uvod za Evropsku olimpijadu mladih.

Jul

Kupindo