fbpx
Događaji Fudbal Sport

Zlatiborsko fudbalsko proleće

Do kraja ove fudbalske sezone u zoni Drina je ostalo da se odigraju još tri utakmice, a borba za titulu je još neizvesna. Malo ko je mogao da se nada da će se Zlatiborci kao novajlije u zoni boriti za prvo mesto. Na početku sezone, očekivanja su bila skromna, a na kraju jesenjeg dela prvenstva Zlatibor je bio na osmom mestu. Ovakav plasman je bio posledica povreda, neiskorišćenih prilika, i par sudijskih grešaka.

zlatibor-ribnica15-1

Prolećni deo prvenstva je doneo preokret, vodeće ekipe su zabeležile nekoliko vezanih poraza, a Zlatibor se dobrom igrom primakao na bod prvoplasiranoj ekipi FAPa iz Priboja.

zlatibor-sevojno15-4

U konkurenciji za prvaka zone Drine sada su ostale tri ekipe: FAP, Zlatibor i Sloga 1940 iz Bajine Bašte. Sloga 1940 je juče uz dosta muke savladala ekipu Jedinstva iz Osečine sa 3:2 i preuzela prvo mesto na tabeli sa 44 boda, FAP je drugi sa 42, a Zlatibor treći sa 41 bodom. Korak bliže raspletu u zoni Drina bićemo danas pošto budu poznati rezultati utakmica Zlatar – Zlatibor i Rađevac – FAP.

Da li će Zlatibor uspeti uz malo sreće da postane prvak zone Drina ili će ostati na drugom mestu najverovatnije se neće znati do poslednjeg sudijskog zvižduka 30.kola.

U svakom slučaju ovo je bila i uspešna sezona za FK Zlatibor, koji je od novajlije stigao do kandidata za prvaka lige. Ovaj uspeh posebno raduje kada se zna da je Zlatibor u ovom rangu takmičenja nastupao u sezonama 2010/11 i 2012/13 bez posebnog uspeha.

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo