fbpx
Knjigoteka Kultura

1.400 novih naslova u biblioteci Ljubiša R Đenić

Ove godine biblioteka Ljubiša R. Đenić je za svoje članove obezbedila više od 1.400 novih naslova. Pored nabavke novih knjiga zaposleni u biblioteci su izvršili kompletnu reviziju bibliotečkog fonda. Takođe, organizovan je i ove godine Erski ulični kabare, kao i više književnih večeri i izložbi. Ove jeseni biblioteka je pokrenula radionicu pod nazivom “S decom oko sveta”. Tokom novembra mališani su sredom mogli da putuju širom sveta. Tako su kroz knjige mali čitači do sada posetili Italiju, Španiju i Nemačku, a putovanje se nastavlja i u decembru.

 

Ove godine člansku kartu biblioteke je imalo skoro 700 građana opštine Čajetina, a najčitanija su bila dela domaćih pisaca. Zanimljivo je pomenuti da članovi biblioteke najviše vole naslove izdavačkih kuća Laguna i Geopoetika.

Najčitanija knjiga za prvih deset meseci 2021.godine je bio triler Vlade Arsića, “Osinje gnezdo”. Zatim sledi knjiga esela Dragana Velikića “Bratstvo po mrlji“. Na trećem mestu je novi roman Jelene Bačić Alimpić “Nisam kriva”.

  1. “Osinje gnezdo” – Vlada Arsić * Laguna
  2. “Bratstvo po mrlji” – Dragan Velikić * Laguna
  3. “Nisam kriva” – Jelena Bačić Alimpić * Laguna
  4. “Rupe u glavi” – Vanja Bulić * Laguna
  5. “Ahilova pesma” – Madlin Miler * Laguna
  6. “Špijun iz prvog lica” – Sem Šepard * Geopolitika
  7. “Godina majmuna” – Peti Smit * Geopolitika
  8. “Doba teskobe” – Pit Tausend * Geopolitika
  9. “Jevanđelje po Jeronimu” – Muharem Bazdulj * Vulkan

Kada su u pitanju knjige za decu najčitanija je bila knjiga “Drvo za snove” Dušana Teodorovića. Na drugom mestu je knjiga Vesne Aleksić “Dugo mačje leto“, dok je na trećem mestu “Osam soba neše slobode” Sonje Ćirić. Na četvrtom mestu je nova knjiga Jasminke Petrović “Mene je teško ne voleti”. Na petom mestu je najnovija knjiga Dž. K. Rouling “Božićna igračka”.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728