fbpx
Knjigoteka Kultura

Aleksandrova šifra – Vil Adams

delfi_aleksandrova_sifra_vil_adams

Aleksandrova šifra je prvi roman engleskog romanopisca Vila Adamsa u kome se prate avanture arheologa Danijela Noksa.

Aleksandrija je nekada bila jedan od najvećih i najsvetijih gradova antičkog sveta. Grad koji je podigao sam Aleksandar Makedonski, jedan od najvećih svetskih vojskovođa. No, slava Aleksandrije je odavno izbledela i jedino što podseća na prohujala vremena su ostaci nekada veličanstvenog grada. No, ljudi koji žive u Aleksandriji imaju nadu da će možda baš oni pronaći davno izgubljeni grob velikog čoveka. Legenda kaže da je Aleksandar sahranjen u sarkofagu od čistog zlata zajedno sa neprocenjivim blagom.

Jedan graditelj će, ne sluteći šta se krije ispod površine grada, razbuktati maštu svih kada otkrije davno zaboravljenu nekropolu slučajno kopajući temelje novog aleksandrijskog hotela.

Uskoro će se za pravo iskopavanja i otkriće najbogatijeg arheološkog nalazišta ikada, međusobno sukobiti investitori, egipatsko istorijsko društvo i makedonski separatisti koji, kao i mnogi pre njih, veruju da Aleksandrovo nasledje sa sobom nosi uspeh i nepobedivost pa žele iskoristiti telo mitskog vladara u svoje svrhe, ponovno osnivanje moćne makedonske države.

Ovu knjigu je u Srbiji objavila izdavačka kuća Stylos – Art. Vil Adams je do sada napisao četiri romana u kojima se opisuju avanture Danijela Noksa. Posle Aleksandrove šifre, Adams je napisao romane Potraga egzodus (The Exodus Quest), Izgubljeni lavirint (The Lost Labyrinth), Rajsko zaveštanje (The Eden Legacy), Njutnova vatra (Newton’s Fire) i Grad izgubljenih (City Of The Lost). Trenutno živi u Eseksu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031