fbpx
Knjigoteka Kultura

Američki Psiho – Bret Iston Elis

americki_psiho-bret_iston_elis_v

Patrik Bejtmen je uspešan broker u firmi svoga oca na Wall Street-u u Nju Jorku gde se obrću milioni bukvalno svakog sekunda. Ručkove provodi u najekskluzivnijim restoranima a noći u elitnim klubovima. Na sastancima se sa prijateljima utrkuje i takmiči u tome ko ima bolju podsetnicu, bolje skrojeno odelo, lepše izvajano telo, ili usporedjuju svoje bezbrojne afere.

Ali iza te fasade, krije se drugi Patrik Bejtmen koji zavidi svima i svakome zato što je bolji od njega ili ima nešto što on nema, a to je činjenica koju on nikako ne može podneti. Ubistvo će uskoro postati mala cena koju je on više nego spreman da plati kada jednom već okrvavi ruke i oseti moć, pravu moć, odlučivati o nečijem životu. Želja svakog dana sve više i više razbuktava u njemu, bira žrtve nasumice, beskućnike, prostituke, čak i devojke iz svog društvenog kruga a i sam izbor oružja je ponekad fascinantan.

Ali, šta se dešava ispod fasade je totalno nevažno, važno je šta ta fasada predstavlja, a to je lep i moćan čovek kome niko ne može odoleti.

Knjigu je u Srbiji objavila izdavačka kuća Laguna.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930