fbpx
Bioskop Kultura

Bioskop: Pirati sa Kariba u Čajetini

Ljubitelji filma će u sredu 7.juna moći da pogledaju dva nova filma u bioskopu Doma kulture. Na programu će biti filmovi OKTO i Pirati sa Kariba. Za mlađe gledaoce tu je animirani film Okto: Istraživač dubina, a za stariju publiku tu je film Pirati sa Kariba: Salazarova osveta (ili Mrtva usta ne govore).

Okto: Istraživač dubina je španski animirani 3D film koji prati avanture hobotnice Okta a radnja je smeštena u daleku budućnost, 2100.godinu. Svet naravnpo izgleda potpuno drugačije nego danas. Ljudi su napustili planetu Zemlju a kolonija ekstravagantnih bića još uvek preživljava u najdubljem ponoru okeana.

Kada nesreća razori njihov dom, čuvar ponora, Kraken, će poslati Okta i njegove prijatelje, ribicu Evu, i raka Alisu na opasan put u potragu za novim domom. U misiji će im se pridružiti Maura pa će zajedno da putuju na neverovatna mesta kao što su potopljeni New Yorka, Titanik i Arktik.

Režiju potpisuje Hulio Soto Gurpide koji je pripremio i scenario u saradnji sa Jose Tatay, Joe Vitale, Mike de Seve, dok je englesku verziju pripremio Stephen Hughes. Glasove junacima u ovom filmu pozajmljuju Phil LaMarr, Jess Harnell, Jeff Bennett

Dugo očekivani peti nastavak serijala Pirati sa Kariba će svakako doneti veliko uzbuđenje među gledaocima. Džek Sperou će morati da se izbori sa talasom nesreća kad smrtonosni mornari duhovi, predvođeni zastrašujućim kapetanom Salazarom (Havijer Bardem) pobegnu iz Đavoljeg Trougla odlučni u nameri da pobiju sve pirate na moru, a posebno Džeka.

Džekova jedina nada leži u legendarnom Posejdonovom trozupcu, ali da bi ga pronašao, moraće teška srca da sklopi savez s Karinom Smit (Kaja Skodelario), genijalnim i prelepim astronomom, i Henrijem (Brenton Tvejts), tvrdoglavim mladim mornarom iz Kraljevske mornarice.

Na čelu Galeba na umoru, njegovog malog i oronulog broda, kapetan Džek traži ne samo da promeni svoju zlu kob, već i da spasi svoj život od najstrašnijeg i najzlobnijeg neprijatelja kog je ikad imao.

Film je za deset dana prikazivanja inkasirao oko 500 miliona dolara, a režiju potpisuju Joachim Rønning i Espen Sandberg. Scenario su film pripremili Jeff Nathanson, Terry Rossio, Ted Elliott, Stuart Beattie i Jay Wolpert.

U 16 časova je na programu Okto: Istraživač dubina, dok su termini u 18 časova i 20:30 rezervisani za Pirate sa Kariba. Cena ulaznica je 250 dinara.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031