fbpx
Bioskop Kultura

Bioskop u vanrednom stanju

Zabrana okupljanja na javnim mestima je u potpunosti promenila filmsko druženje na koje su mnogi navikli. Bioskopi su širom sveta zatvoreni a ljubitelji sedme umetnosti su se našli na muci.

Rešenje je ipak dostupno, preko platforme Cinesseum, svi ljubitelji bioskopa će moći u svom domu da prate najnovija filmska ostvarenja. Kada je platforma pre oko godinu dana počela sa radom bila je namenjena prvenstveno dijaspori a u vreme vanrednog stanja postala je popularna i u Srbiji.

Sistem rada je jednostavan, korisnik se registruje na internet stranici Cinesseum, odabere film koji bi želeo da pogleda, izvrši plaćanje karte i zatim može da uživa u najnovijim filmskim ostvarenjima domaće produkcije. Ovaj servis za razliku od drugih striming platformi ne zahteva mesečnu pretplatu već funkcioniše kroz prodaju karata za svaki film pojedinačno.

U ovoj kompaniji ističu da je tokom vanrednog stanja prodaja karata porasla za četiri puta a oko 70% gledalaca su iz Evrope. A prethodnih dana najgledaniji su bili filmovi Ajvar, Ekipa i Realna priča.

Po rečima Marka Maksimovića iz Cineseuma gledaoci najviše gledaju filmove u večernjim terminima od 20 časova pa do ponoći i tu nije bilo promena tokom vanrednog stanja.

Platforma je dobro optimizovana pa korisnici mogu da gledaju filmove i uz sporiji internet protok. U svakom trenutku gledalac može zaustaviti film a zatim ga nastaviti u terminu koji mu odgovara. Ista pravila važe i za situacije kada nestane struja ili dođe do prekida internet konekcije, korisnik samo treba ponovo da se prijavi na platformu i nastavi gledanje filma.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031