fbpx
Knjigoteka Kultura

Da samo možeš da me vidiš – Sesilija Ahern

da_samo_mozes_da_me_vidis-sesilija_ahern_v

Od kako je majka ostavila sa ocem i malom bebom, Elizabet je nosila teret odgovornosti na plećima i osećaj krivice da ako je manje od savršenog, onda nije prihvatljivo. Ali briga o porodici joj je oduzela svo slobodno vreme i srušila svaku nadu da će ikada ostvariti kvalitetnu i dugotrajnu vezu, kako prijateljsku, tako i ljubavnu.

Elizaabet je odana porodici. Ona brine o slomljenom ocu, problematičnoj sestri i njenom sinu. S druge strane ona je uspešna poslovna žena i jedan od najpozantijih dizajnera enterijera. Ali uspeh ne može da popuni prazninu i pobediti osećaj usamljenosti.

Njen posinak, Luk, jednog je dana upoznao Ivana, čoveka tridesetih godina, kao i njegova “teta Elizabet”, koji mu postaje najbolji prijatelj.

Elizabet ga medjutim ne vidi i plaši se za Luka. No, izmišljeni prijatelji kod dece uobičajeni, ali postepeno, i ona počinje da oseća Ivanovo prisustvo.

Ivan će je provesti kroz svet koji je ona odavno napustila, i Elizabet će nakon dugo vremena ponovo osetiti šta znači biti srećna i smejati se…

Ali ko je tajanstveni Ivan u stvari, odakle je, šta radi i koliko će ostati. Da li su ta pitanja uopšte i bitna ili je bitno samo šta ljudi nose sa sobom i kakve tragove ostavljaju u našim životima.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031