fbpx
Knjigoteka Kultura

Huverova slagalica – Robert Ladlam

Federalni istražni biro, popularni FBI je osnovao Džon Edgar Huver, koji je brzo pokazao koliko je opasan. Mnogi su pokušali da ga smene, ali niko nije bio dovoljno moćan. Tajna Huverovog uspeha je verovalo se u arhivi, navodno, on je posedovao prljavštine svakog gradjanina Sjedinjenih Država, uključujući i samog predsednika. Čak i pred samu smrt, Huverova senka je i dalje natkrivala naciju.

HUVEROVA-SLAGALICA-0000018138130

Kako Huver stari sve češće se postavlja pitanje ko će se dokopati njegove arhive. Grupa moćnika poznatijih kao Inver Bras, je donela odluku da se, zarad nacije, Huveru skrate dani kako bi se domogla tajne arhive. Plan je uspeo, ali su atentatori pronašli samo polovinu arhive, bez ikakvih tragova ko je mogao da ukrade drugu polovinu arhive. No, osumnjičenih je mnogo.

Članovi Inver Brasa dolaze na ideju da slučaj istraži pisac političkih trilera Pitera Čenslera. Znajući da je Čensler vešt u pretvaranju glasina i teorija zavere u bestselere, Inver Bras mu dotura podatke o čudinim okolnostima Huverove smrti.

Čensler, zaintrigiran počinje istraživanje. S druge strane, kradljivci dokumenata ne miruju, oni žele da se reše radoznalog pisca, kako bi ga sprečili da otkrije istinu.

Ovaj roman Robert Ladlam je napisao 1977.godine, a u originalu naslov glasi “The Chancellor Manuscript” (Čenslerov rukopis), dok je u Srbiji preveden kao Huverova slagalica. Knjigu je objavila izdavačka kuća Vulkan.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo