fbpx
Knjigoteka Kultura

Ikarov podsetnik – Robert Ladlam

Roman Ikarov podsetnik (The Icarus Agenda) Roberta Ladlama je objavljen 1988.godine a predstavlja nastavak romana Kancelarov rukopis (The Chancellor Manuscript).

ladlam-ikar

Evan Kendrik je bio kongresmen koji je predstavljao zabačeni okrug Kolorada. Na izborima se kandidovao ne zbog političke slave, nego zbog nepravde koju je njegov prethodnik naneo stanovnicima tog okruga. Pre politike Evan je bio preduzimač koji je gradio na Bliskom Istoku. Posao je napustio kada je na njegovom gradilištu poginulo više od sedamdeset radnika. Iako je zvanična istraga tvrdila da je u putanju nesrećni slučaj Evan sumnja da je u pitanju sabotaža.

Miran život kongresmena Evan će prekinuti kada u Omanu, teroristi zauzmu ambasadu SAD. Teroristi predvođeni vođom pod imenom Mahdi imaju više od dvesta civila. Evan Kendrik sumnja da je Mahdi odgovoran i za sabotažu na njegovom gradilištu. On će svoje usluge ponudi šefu Konzularnih Operacija pri Stejt Departmentu, a kako ima iskustvo i svoje veze u Omanu, koje sežu čak do novog kralja Omana.

No, Kendrik ima jedan uslov, njegova umešanost u ovu akciju mora biti neupisana, bez obzira na ishod. U Omanu Kendrik će pokušati da se inflitrira među teroriste, a suočiće se i sa agentima CIA i Mosada. A sve vreme biće tu i agenti tajne ali veoma moćne i uticajne organizacije u krugovima Američke vlade. Lideri ove organizacije veruju da je upravo Evan Kendrik čovek koji im treba kako bi ostvarili svoje planove, a to je smena vlasti na vrhu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo