fbpx
Kultura Umetnost

Nagrađeni radovi na foto konkursu

Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ je po prvi put 2020.godine organizovala Foto konkurs “Knjiga, jesen i ja na Zlatiboru”, u trajanju od 20.10.2020. do 20.12.2020. Na Konkurs se prijavilo 38 učesnika, iz 12 različitih naselja i gradova (Čajetina, Zlatibor, Sirogojno, Kriva Reka, Mačkat, Zemun Polje, Čačak, Užice, Raška, Smederevska Palanka, Priboj, Moskva). Svi učesnici su se potrudili da svojim maštovitim angažovanjem obeleže ovu neobičnu jesen, koju ćemo pamtiti po svetskoj pandemiji korona virusa. Pored individualnih prijava, na Konkursu su učestvovali i O.Š. “Dimitrije Tucović” iz Čajetine i sa Zlatibora, O.Š. “Milivoje Borović” iz Mačkata, kao i PU “Radost” iz Čajetine i sa Zlatibora, koji su poslali veliki broj fotografija i potrudili se da na kreativan i zabavan način afirmišu čitanje u ovom periodu, među našim najmlađim članovima društva.

Prispele radove je ocenjivao žiri u sastavu: Ljiljana Rakić (bibliotekar), Andrijana Andrijašević (master primenjeni umetnik), Inana Šukilović (etnolog), Jelena Pantović (master obrazovnih politika) i Dragan Nikić (profesionalni fotograf).

U odabiru fotografija žiri se rukovodio prvenstveno likovnim kvalitetom samih fotografija, ali i emocijama i porukama koje su prenesene kroz njih. Uspeli su da donesu tešku odluku, suzivši svoj izbor na pet najboljih fotografija:

Prva nagrada – fotografija Davida Kolakovića
  • Prva nagrada – Dve karte za panoramsku vožnju žičarom „Gold gondola Zlatibor“ i vaučer za školu skijanja „Profesional“ na Zlatiboru, osvojio je Kolaković David, iz Čajetine.
  • Druga nagrada – Dve karte za panoramsku vožnju žičarom „Gold gondola Zlatibor“ i knjigu Milisava R. Đenića „Neimari turizma zlatiborskog“, osvojila je Ilić Vesna, sa Zlatibora.
  • Treća nagrada – Dve karte za panoramsku vožnju žičarom „Gold gondola Zlatibor“ i knjigu Ljubivoja Ršumovića „Sunčanje na mesečini“, osvojila je Kojović Sara, iz Krive Reke.
  • Četvrta nagrada – Vaučer škole skijanja „Profesional“ na Zlatiboru, osvojio je Veličković Andrija, sa Zlatibora.
  • Peta nagrada – Dve porodične ulaznice za „Dino park“ na Zlatiboru, osvojila je Simović Olja, iz Raške.

Organizatori konkursa će posebne zahvalnice dodeliti školama i vrtiću. Zbog trenutne pandemije korona virusa i mera predostrožnosti, nagrade će biti dostavljene na kućnu adresu dobitnika. Planirano je da se odabrane fotografije svih učesnika javnosti prikažu na izložbi u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930