fbpx
Kultura Umetnost

Otvorena izložba akvarela Suzane Gigić “Azurne dubine i širine”

U četvrtak, 07. aprila 2022. godine u 19 časova, u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor svečano je otvorena izložba akvarela Suzane Gigić. Prisutnima se na početku obratila Andrijana Andrijašević, koja je ukratko predstavila rad Suzane Gigić. Publika je mogla da vidi zanimljive akvarele na kojima dominiraju motivi plavog mora i jedrilice iz ptičje perspektive.

Autorka je za medije izjavila kako je osnovni motiv izložbe plava boja i da je plavetnilo svuda oko nas.

“Ta boja je intezivno prisutna svuda oko nas, što uopšte nije slučajno. Plavo spade u najlekovitije boje koje postoje, najintezivnije diže naš duh, podiže nam raspoloženje na nesvesnom nivou. Tako to što sada gledate je i lekovito. U svemu tome prisutne su jedrlice – simboli čoveka, čovečanstva ovde i sada, simboli civilizacije,” istakla je Suzana Gigić.

Izložba će biti otvorena za posetioce Galerije Kulturnog centra Zlatibor tokom aprila meseca, svakog radnog dana od 10:00 do 17:00 časova.

Suzana Gigić, diplomirani defektolog tiflolog optometrista, u umetnosti je prisutna više od deceniju i po. Forme i materijali u njenom stvaralaštvu, kao sredstvo izražavanja, s godinama su se menjali – od slikarstva, preko vajarstva i duboreza, do dizajna i izrade nakita i lampi, a na kraju i na početku, uvek – akvarel. Za koncept izrade i dizajna lampi, pod nazivom „Telling stories lamps”, od Zavoda za intelektualnu svojinu dobija sertifikat autentičnosti i jedinstvenosti na svetskom nivou. Na festivalu „Svetlost” 2011. godine u beogradskom Kulturnom centru Grad, kao deo izložbe „Sjajna srpska scena”, njen dizajn svetlosnog objekta uvršten je u deset najboljih rešenja na ovim prostorima. Učesnik je i organizator mnogobrojnih izložbi u rodnom gradu Smederevu i izložbi međunarodnog tipa u Srbiji i van nje. Radila je ilustracije naslovnih strana za dve knjige, a novembra 2020. počela je sa izradom sopstvene linije nakita, koji u bazi ima akvarel minijature. Poslednjih godina je slikar akvarelista.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930