fbpx
Kultura Umetnost

Otvorena izložba dečjih radova u Galeriji Kulturnog centra

U Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru, 5. novembra 2021. godine u 19 časova, otvorena je izložba dečjih radova, nastalih u okviru likovnih radionica. Izložbu je otvorila umetnica Andrijana Andrijašević koja se zahvalila deci na radovima i na tome što su došli na otvaranje izložbe.

Nevena Šopalović koja je takođe vodila radionice naglasila je da je njihov cilj da ovom izložbom steknu poverenje roditelja i da prave naredne radionice. Nakon ciklusa radionica, na kraju školske godine napraviće jednu izložbu humanitarnog karaktera, gde će svi zainteresovani moći da kupe radove mališana, a sav prikupljeni novac biće uplaćen za lečenje njihove drugarice Marte.

Likovne radionice „Ilustracija omiljene knjige“ i „Novembarski eksponat“ organizovane su u prostorijama Kulturnog centra na Zlatiboru, u saradnji sa Bibliotekom „LJubiša R. Đenić“ iz Čajetine, Turističkom organizacijom Zlatibor, Inovacionim biznis centrom Zlatibor i O.Š. „Dimitrije Tucović“.

Na radionicama su učestvovali učenici O.Š. „Dimitrije Tucović“, podeljeni u 2 grupe prema uzrastu. Radionice su vodile bibliotekarka Nevena Šopalović i umetnica Andrijana Andrijašević.

Učenici su imali priliku da nauče nešto iz bibliotečke delatnosti i osnovnih likovnih pojmova. Kroz prijatnu radnu atmosferu i uložen trud, nastali su mnogi interesantni radovi koji su izloženi u Galeriji Kulturnog centra.

Dečji radovi će biti izloženi u Galeriji kulturnog centra Zlatibor do 18.novembra.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930