fbpx
Bioskop Kultura

Martovski bioskop u Čajetini

Sledeće nedelje (utorak 8.mart) u bioskopu Doma kulture u Čajetini publika će moći da pogleda dva zanimljiva filmska ostvarenja, filmove Zootropolis – grad životilja i Dedpul.

zootropolis-dedpul

U 18 časova na programu je film Zootropolis – grad životinja. Film je režirao Bajron Hauard uz pomoć Riča Mura i Džerada Buša koji je bio i jedan od scenarista. Na scenariju su radili Fil Džonson, Dženifer Li, Džosi Trinidad, Den Fogelman i Džim Reardon kao i rediteljska trojka.

Što se tiče glumaca koji su pozajmili glasove junacima u srpskoj sinhronizaciji to su: Tamara Dragičević, Nikola Vujović, Bojan Žirović, Srđan Timarov, Marko Marković, Dimitrije Stojanović, Vladislava Đorđević, Milan Čučilović, Milan Pajić..

U osnovi ovo je animirana priča o životu u modernom gradu sisara, Zootropolis (Zootopia u SAD), nije ni nalik nekom drugom gradu. Sastavljan je od stambenih naselja poput luksuznog Sahara Skvera za pustinjske životinje, hladne četvrti Tundra za polarne medvede i losove, vrelog i vlažnog okruga Kišne šume, Male Glodarije za majušne sisare i Zečjeg okruga za milione i milione zečeva, a Savana Central je poput velikog kazana u kom životinje iz svih okruženja žive zajedno.

Džudi Hop je prva zečica (Tamara Dragičević) u policiji, i pred njom je težak zadatak da se izbori za poštovanje svojih kolega. Odlučna u tome da se dokaže, ona će prihvatiti priliku da reši slučaj, čak i ako to znači da mora da se udruži sa prepredenim lisicem koji brzo govori, Nikom Divljim (Nikola Vujović), da bi rešila misteriju.

U Srbiji je film premijerno prikazan 28.februara, a redovne projekcije počinju od 3. marta, dok će film u bioskopima širom SAD početi sa prikazivanjem dan kasnije. Prvu premijeru su mogli da vide Danci i Španci gde je film premijerno prikazan 12.februara. Do sada je film inkasirao više od osmadeset miliona dolara.

Potom u 20 časova sledi film Dedpul. Ovo filmsko ostvarenje je delo Tima Milera, dok su scenario pripremili Ret Ris i Pol Vernik. Što se tiče glumačke ekipe tu su Rajan Rejnolds, Karen Soni, Ed Skrein, Majkl Banjer kao i Stefan Kapičić koji pozajmljuje glas Kolosu.

U osnovi priča prati Vejda Vilsona, koji je posle napuštanja vojske postao plaćenik. Vejd biva uključen u tajna istraživanja gde posle niza eksperimetana dobija moć isceljenja. Paralelno i on se menja tako da se pretvara u alter ego glavnog junaka Dedpula.

Orginalno Dedpul je nastao kao junak u Marvelovim stripovima 1991.godine. Lik su osmislili i nacrtali Rob Lifeld i Fabijan Nicieza. Zanimljivo je da je u početku Dedpul bio negativac da bi vremenom evoluirao u ciničnog anti-heroja.

Film je premijerno prikazan 12.februara i do sada je inkasirao više od šest stotina miliona dolara od čega je samo u bioskopima SAD ostvario promet od 285 miliona dolara. Što se tiče Srbije film je u februaru inkasirao 277.000 dolara.

Cena ulaznica je 250 dinara, a za 3D projekcije su obezbeđene 3D naočare.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo