fbpx
Knjigoteka Kultura

Mračna kula 3: Pustare – Stiven King

U trećem delu serijala Roland je bio spreman da krene dalje u potrazi za Mračnom Kulom. Ali na putu on se oseća kao podeljena ličnost, seća se stvari koje se nisu desile, ili možda jesu, nikako ne može biti siguran. No, Roland oseća da sve to ima nekakve veze sa dečakom koga je, zarad svoje portage za kulom izdao i pustio da padne u ponor.

mracna-kula

Ali on nije jedini. Dečak. Džejk koji je još živ u svom svetu, preživljava isto, ima osećaj da mu je vreme odbrojano, da će umreti, i kada taj trenutak nastupi, on ima viziju sebe kako pada pod točkove automobila nakon čega se obreo u Rolandovom svetu. Ali je sada sve to samo vizija, i on nastavlja život sa jasnim osećanjem da je nešto pogrešno, da mu mesto nije tu, ima osećaj da ga sva vrata vuku sebi i da će se, kada ih otvori, obreti u nekom drugom svetu gde će opet biti sav svoj, da će sve biti kako treba. Da će nestati osećaj nelagode.

Edi će imati viziju ključa koji treba da napravi kako bi povukli dečaka u njihov svet da bi im se pridružio u potrazi za kulom. Ali problem je što niko ne zna gde se vrata nalaze, jedino su sigurni da ih moraju istovremeno otvoriti kako bi portal funckionisao.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031