fbpx
Knjigoteka Kultura

Mračna Kula I – Revolveraš – Stiven King

mracna-kula

Roland je od malena bio vaspitavan i obučavan da bude revolveraš, jer je to bilo deo porodičnog nasledja. A sada je on ostao poslednji od svih. On luta u svetu sličnom našem, svetu u kome se apokalipsa već dogodila, u kome su mnoga znanja zaboravljena, svetu, u kome je sve moguće, a magija veoma moćna.

Zato se Roland dao u poteru za “čovekom u crnom”, čarobnjaku, u nadi da će mu on dati odgovore na sva njegova pitanja a takođe i uputiti ga kako da stigne do svog konačnog odredišta, Mračne Kule.

Ali čarobnjak je uporan isto koliko i sam revolveraš, iako zna da će ga on stići, ipak se ne predaje, i Rolandu ostavlja prepreke na putu, prepreke u vidu žene, s kojom ce se zbližiti, i dečaka, koga ce stititi i zavoleti, iako zna da ih oboje mora izneveriti.

Tokom svoje potere za čarobnjakom, Roland se priseća svog života pre apokalipse, pre kraja sveta, kada je i sam bio dečak, opisuje svoje odrastanje i trening, sve do trenutka kada položi svoj konačni ispit. Ispit odrastanja.

Ovo je prva knjiga iz serijala Mračna kula koji ima osam delova u deset knjiga (Revolveraš, Tri tarot karte, Pustare, Čarobnjak i staklo u dve knjige, Vukovi Kale u dve knjige, Suzanina pesma, Mračna kula i Vetar kroz ključaonicu koja je na engleskom jeziku objavljena 2012.godine.

U Srbiji knjige ovog serijala je objavljivala izdavačka kuća Alnari – Vulkan.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930