fbpx
Knjigoteka Kultura

Najčitanije knjige u 2023.godini

Članovi biblioteke Ljubiša R Đenić su bili vredni tokom 2023.godine i puno se čitalo. Kao najčitanije knjige za odrasle su se izdvojili sledeći naslovi:

Najčitaniji je bio roman Mala Italijanka Lusinde Rajli u izdanju Lagune. Ova priča prati odrastanje Rozana Meniči. Na drugom i trećem mestu su romani Jelene Bačić – Alimpić, Kletva i Nisam kriva. Roman “Kletva” je prati život porodice Stanimirović tokom Drugog svetskog rata. Najstarija ćerka Jovana Stanimirovića, Dušanka će učiniti sve da od rata spasi majku i sestre uz pomoć baba Radojke… S druge strane, roman “Nisam kriva” čitaoce vodi u zloglasni ženski zatvor u Indijani. Ispostaviće se da Sara Porter, poznata odmetnica nije kriva za ono što je optužena a spas će pronaći doktorka Rajs.

Na četvrtom mestu se našao roman “Unutrašnje more” za koji je Danica Vukićević 2023.godine nagrađena NINovom nagradom. Na petom mestu je roman “Poslednje što mi je rekao” Lore Dejv. Kada je Oven Majkls nestoa njegova žena Hana je dobila poruku da zaštiti njegovu ćerku iz prvog braka Bejli. Policijska istraga će naterati Hanu i Bejli da zajednički potraže istinu i da otkriju ko je Oven Majkls.

1. Mala italijanka – Lusinda Rajli
2. Kletva – Jelena Bačić-Alimpić
3. Nisam kriva – Jelena Bačić Alimpić
4. Unutrašnje more – Danica Vukićević
5. Poslednje što mi je rekao – Lora Dejv

Kada su u pitanju naslovi za decu dominirala je lektira a zanimljivo je da se među pet najčitanijih knjiga našla i dva naslova Jasminke Petrović. Na prvom mestu je delo Branislava Nušića, “Hajduci” vanvremenska priča o dečjim nestašlucima i sukobima sa odraslima. Na drugom mestu je knjiga “O dugmetu i sreći” Jasminke Petrović koja prati život usamljenog dečaka Jovana. Kada pronađe dugme Jovan će upoznati Milicu i dobiće pravog prijatelja. Na trećem mestu je knjiga “Moj deka je bio trešnja” Anđele Naneti a zatim sledi knjiga “Od čitanja se raste” Jasminke Petrović i na kraju još jedan klasik “Lesi se vraća kući ” Erika Najta.

1. Hajduci – Branislav Nušić
2. O dugmetu i sreći – Jasminka Petrović
3. Moj deka je bio trešnja – Anđela Naneti
Od čitanja se raste – Jasminka Petrović
5. Lesi se vraća kući – Erik Najt

Autor: Aslani Samir

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930