fbpx
Knjigoteka Kultura

Najčitanije knjige u biblioteci Ljubiša R Đenić

Za prvih osam meseci u Čajetini najčitanija je bila knjiga “Ljubavno pismo” Lusinde Rajli, dok je novi roman Jelene Bačić Alimpić “Neki drugi život” bio na drugom mestu. Treće mesto je pripalo trilogiji Sare Lark o Novom Zelandu.

Zanimljivo je pomenuti da su dela Lusinde Rajli veoma čitane u Čajetini, u prošloj godini njen roman “U senci masline” je bio na trećem mestu po čitanosti, a prethodni je bio na  drugom mestu u 2019.godini. Ovi podaci jasno pokazuju i da Jelena Bačić Alimpić ima vernu publiku jer su njeni romani bili među najčitanijim i prethodne dve godine.

Roman “Ljubavno pismo” u Srbiji je objavila izdavačka kuća Laguna iu martu ove godine. Priča prati Džoanu Haslam ambicioznu mladu novinarku koja ima zadatak da napiše članak o sahrani ser Džejmsa Harisona, jednog od najvećih glumaca sredine XX veka. Pripremajući tekst Džoana otkriva mračnu priču o pismu ser Džejmsa Harisona čiji je sadržaj očajnički skrivan duže od sedamdeset godina. No, ostaje pitanje ko će prvi pronaći pismo jer pored Džoane još neko traži pismo i učiniće sve da ga prvi pronađe.

Što se tiče malih čitalaca na prvom mestu je knjiga Jasminke Petrović “Mene je teško ne voleti”, zatim sledi Muški dnevnik Dušana Pejčića i Vesela pošiljka Gordana Miletića.

Novi roman Jasminke Petrović je zanimljiva priča o devojčici Nini i njenom ljubimcu psu Krci. Nina je dobra i simpatična devojčica koja uči balet. Krca nije savršen pas, često je neposlušan i smotan. Ali Krcu svi vole, jer njega je stvarno teško ne voleti.

Mlađim čitaocima se takođe svideo i serijal Muški dnevnik gde pratimo avanture Stefana Luke, koji mora da preboli razvod roditelja, vršnjačko nasilje i naravno prve ljubavi.

Pored ovih romana tu je i zbirka kratkih priča “Vesela pošiljka” gde se opisuju simpatični doživljaji dve drugarice. Detinjstvo u modernom svetu je uglavnom određeno školom i kućom, ali tu su neke nove igra i novi nestašluci.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829