fbpx
Knjigoteka Kultura

Najčitanije knjige u januaru i februaru

Čitaoci biblioteke Ljubiša R Đenić su tokom januara i februara bili aktivni a ovo je pregled najčitanijih knjiga u biblioteci.

U januaru je od domaćih autora najčitanija bila knjiga “14:14Vlade Arsića. Ovo je zanimljiva priča o događajima iz 1941.godine kada je u Smederevu na početku nemačke okupacije eksplodiralo skladište municije. Glavni junak priče je Petar Štajner, penzionisani profesor geografije koji pokušava da rasplete klupko događaja.

Kada su u pitanju strane knjige najčitaniji je bio roman Lusinde RajliIzgubljena sestra“. Ovo je sedmi roman u serijalu Sedam sestara. Svaka od šest sestara D’Aplijez prešla je neverovatan put da bi otkrila svoje poreklo, ali na ova pitanja i dalje nemaju odgovor: ko je i gde je sedma sestra? Sestre će učiniti apsolutno sve kako bi došle do odgovora.

Strahovita knjiga, Uroša Petrovića i Alekse Gajića je bila najčitanija knjiga tokom januara 2022.godine. U ovoj knjizi Uroš Petrović savetuje deci da se dobro isprepadaju kada su mali, kako bi postali hrabri ljudi.

U februaru najčitanija knjiga je bilo delo Enesa HalilovićaLjudi bez grobova“. Ovaj roman je osvojio Vitalovu nagradu za 2020.godinu i nagradu “Grigorije Božović“. U osnovi priče je istraživanje potrere za Numanom Numićem. Sin odmetnika Numića pokušava da odgonetne šta se događalo za tih 47 dana potere.

Knjiga Vedrane RudenLjubav na poslednji pogled” je bila najčitanija strana knjiga u ovom mesecu. Tema knjige je nasilje u porodici i kako se jedna Tilda spasila Zla.

Najmlađi članovi biblioteke su najviše čitali knjigu “Kaljavi konjVesna Aleksić. Ova zbirka priča iz slovenske mitologije otvara magični svet davnih vremena…

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930