fbpx
Knjigoteka Kultura

Najčitanije knjige u maju 2022

Članovi biblioteke Ljubiša R Đenić su tokom maja bili aktivni. Dosta se čitalo a kao najčitanije knjige tokom maja su se izdvojili sledeći naslovi:

  1. Soba leptira, roman američke spisateljice Lusinde Rajli koji govori o porodičnom životu porodice Montegju. Pouzi Montegju je u dilemi da li da proda porodičnu kuću Admiral haus u Safoku, mesto prepuno uspomena na ljude koje je volela. Pouzi mora da reši i porodične probleme tu su njeni sinovi Sem i Nik, kao i njena prva ljubav Fredi koji se posle pedeset godina vraća u njen život.  Ovu knjigu u Srbije je objavila izdavčka kuća Laguna
  2. Na drugom mestu je knjiga Tonija Parsonsa, Žena bližnjeg tvoga. Roman prati život Tare Karver, žene koju bi svako poželeo za prijateljicu, brižna majka, odana supruga, uspešna preduzetnica. No, veza za jednu noć će pretvoriti Tarin život u noćnu moru. Kako bi sačuvala porodicu Tara će morati da preuzeme radikalne mere.
  3. Na trećem mestu je domaći roman Nisam kriva, Jelene Bačić Alimpić. Sara Porter je posle spektakularnog bekstva uhvaćena i smeštena u ženski zatvor u Inidijani. Hana Rajs, dobija zadatak da obavi psihijatrijsku procenu Sare Porter. Dve žene će postati saveznice kada shvate da su im životi u opasnosti. Da bi opstale moraju da se bore.
  4. Roman Želja Nikolasa Sparksa je priča o Megi Doz, uspešnoj fotografkinji koja se zbog bolesti sve više oslanja na svog mladog asistenta. Pred božić 2019.godine Megi će asistentu ispričati priču o ljubavi s kraja XX veka i želji koju ima.
  5. Roman Brodolom, Vladimira Arsića se ovog meseca našao na petom mestu. Priča prati sudbinu broda “Niš” koji je 9.septembra 1952.godine potonuo kod Beograda.  Šta se dogodilo sa brodom pokušavaju da otkriju Sonja Knežević i Milovan Krstić. Otkrića će biti neočekivana, a putevi Sonje i Milovana će se ukrstiti.

Kada su u pitanju naslovi za decu ovog meseca najčitanija je bila knjiga “Dugo mačje leto” Vesne Aleksić. Kada raspust počne ranije, to je zgodno, ali kada se pored dece na raspustu nađu i odrasli onda je to recept za propast. Za Adama postoji samo jedan zadatak, spastiti mačju porodicu, ali taj zadatak će biti neverovatno težak jer svi su kod kuće.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930