fbpx
Knjigoteka Kultura

Nevernikovo blago – Skot Marijani

nevernikovo_blago-skot_marijani_v

U Kairu je mladi arheolog pao kao žrtva sopstvene nemarnosti i naivnosti, samo zato što se nije potrudio da sakrije zlatni Rolex. Egipatske vlasti su učinile sve da zataškaju ubistvo, ali mladićev otac je rešen da se osveti.

Benedikt Houp penzionisani vojnik, nekadašnji pripadnik SASa, koji živi u Francuskoj gde radi kao instruktor za rešavanje kriznih situacija je čovek brojnih talenata.  Poziv njegovog mentora je poljuljao ionako krhki san koji je imao.

Hari Pakston, otac ubijenog mladića je od Bena zatražio da pogazi zavet dat samom sebi i ubije ljude koji su ga lišili sina.

Prihvativši se zadatka, u Egiptu Houp brzo pronalazi trag mladićevih ubica, ali ono što će tek saznati je da je mladi naučnik nabasao na legendarno blago egipatskog faraona u čiju su se potragu sada dale mnoge zainteresovane strane, ali kojima fali poslednji deo slagalice, jedan mrtvi arheolog koji je život izgubio zbog sitne nepažnje.

Autor ovog romana je Skot Marijani, koji je odrastao u Sent Endruzu u Škotskoj. Studirao je savremene jezike na Oksfordu, a potom radio kao prevodilac, muzičar, instruktor pucanja iz pištolja i honorarni novinar, sve dok nije „po struci“ postao pisac. Posle nekoliko godina provedenih u Italiji i Francuskoj, Skot je otkrio svoju sadašnju osamljenu spisateljsku luku u divljem kraju zapadnog Velsa – jednu seosku kuću iz 1830, sa sve raštrkanim šumama i tajnim prolazom. Kad ne piše, Skot uživa u džezu, filmovima, klasičnim motociklima i astronomiji.

Do sada je objavljeno više romana o avanturama Bendikta Boba Houpa. U Srbiji je romane Nevernikovo blago, Proročanstvo sudnjeg dana, Zavera Mocart i Alhemičareva formula objavila izdavačka kuća Laguna.

Više o Skotu Marijaniju možete naći na www.scottmariani.com.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031