fbpx
Kultura Pozorište

Održana opštinska recitatorska smotra

U Domu kulture u Čajetini, 30.marta je održana opštinska smotra recitatora na kojoj su učestvovali učenici OŠ Dimitrije Tucović Čajetina, OŠ Savo Jovanović Sirogojno i OŠ Milivoje Borović Mačkat.

Prema propozicijama takmičari su podeljeni u tri grupe, mlađi uzrast (niži razredi osnovne škole), srednji uzrast (viši razredi osnovne škole) i stariji uzrast (srednja škola). Pesma se govori napamet i može trjati najviše 3 minuta za mlađi i srednji uzrast, a 4 minuta za stariji uzrast.

Žiri u sastavu Mirjana Stakić, Mirjana Čutović, i Žarko Božanić je ocenjivao nastupe recitatora vrednujući izbor pesme primeren uzrastu i polu, akcentuacija i dikcija, ostvarivanje misaono-emotivnih sadržaja pesme, kao i prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja.

Na takmičenju je svoje recitatorske veštine pokazalo oko tridesetak osnovaca, a žiri je imao težak zadata da odredi pobednike pošto prema propozicijama na okružno takmičenje će se plasirati po dva takmičara iz svake grupe.

Među mlađim osnovcam najblje recitatorske veštine su pokazali četvrtaci: Jovana Radojičić, učenica OŠ Milivoje Borović i Andrej Čantrić, učenik OŠ Dimitrije Tucović. U kategoriji starijih osnovaca na okružno takmičenje su se plasirali Tanja Marković, učenica petog razreda OŠ Savo Jovanović, kao i Brankica Mihailović, učenica osmog razreda OŠ Dimitrije Tucović.

Okružna smotra recitatora će se održati 11.aprila 2017.godine u Kosjeriću.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930