fbpx
Kultura Pozorište

Palčica nasmejala mališane

U Kulturnom centru Zlatibor, u utorak 14.januara najmlađa publika je mogla da predstavu Palčica, koju su izveli glumci Užičkog narodnog pozorišta. Predstavu je režirao Nemanja Ranković, po tekstu Hansa Kristijana Andersena koji je dramatizovao Aleksandar Pejaković. Za scenografiju je bila zadužena Marijana Zorzić Petrović, dok je kostime kreirala Snežana Kovačević. Muziku je pripremio Miroljub Aranđelović Rasinski.

Palčicu je igrala Tijana Karaičić, Tanja Jovanović je igrala čak četiri lika (Žena, Mama Žaba, Patka i Gospođa Mišica), Hadži Nemanja Jovanović se pojavljuje u tri uloge (Gospodin Riba, Lastavica i Princ Cveća), dok je Momčilo Murić imao dve uloge (Žabac mladoženja i Gospodin Krtica), Goran Šmakić je bio narator, Ivana Pavićević Lazić je pozajmila glas Paukovici a Branislav Ljubičić je pozajmio glas Suncu.

Palčica – Užičko narodno pozorište – KC Zlatibor

Bajka Palčica je za ovu priliku modernizovana i prilagođena najmlađem uzrastu. Posebno treba istaći efektnu kombinaciju klasične scenografije i digitalne pozadine, koja je promenjena više puta u toku predstave. U muzičkom delu deci se posebno dopala pesma Mame Žabe koja ženi sina.

Tijana Karaičić je verno dočarala lik Palčice, dok je decu posebno nasmejala Tanja Jovanović u ulozi Patke koja traži svog sina, a jednako zabavan je bio i Momčilo Murić u ulozi Gospodina Krtice. Hadži Nemanja Jovanović je bio najbolji u ulozi Princa Cveća.

Može se reći da je pozorišna scena Kulturnog centra Zlatibor spremna i za najveće produkcijske izazove.  

Užička Palčica je zabavila mališane u skoro punoj sali zlatiborskog kulturnog centra. U publici su se ovom prilikom našli i učenici prvog razreda OŠ Dimitrije Tucović sa Zlatibora. Poseta pozorištu za zlatiborske đake je realizovana uz pomoć opštine Čajetina i KC Zlatibor.

Zlatiborski prvaci po završetku predstave

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031