fbpx
Knjigoteka Kultura

Parsifalof Mozaik – Robert Ladlam

parsifal-mozaik

Majkl Havelok je bio terenski agent petnaest godina tokom hladnog rata. Bio je jedan od najmlađih i najtalentovanijih špijuna, potpuno odan svom poslu i svojoj zemlji. Toliko odan da, kada sazna da ga partnerka i ljubav njegovog života laže, radeći kao dvostruki agent za Bader Meinhof organizaciju, sam organizuje i učestvuje u njenoj likvidaciji.

Nakon toga, Majkl se povukao i zaposlio se kao univerzitetski profesor. Ali do početka školske godine ga deli tri meseca. Majkl je zato odlučio da proputuje Evropom. Ali na svakom koraku, u svakom gradu ga prate agenti tajne službe u strahu da se ne susretne s nekim radi prodaje informacija, što on poptpuno negira i uporno ponavlja da je na odmoru.

Prilikom posete Grčkoj, u Atini mu prilazi oficir KGB-a, jedan od najviših po rangu, takodje radi informacija o njegovim namerama. A Majkl od njega doznaje da njegova bivša, sada pokojna partnerka, Jena Karas, nije bila dvostruki agent, bar nije radila za rusku stranu.

A na sledećoj destinaciji će je i videti, ali kada ga bude opazila, ona beži od njega. U tom momentu on shvata da, šta god da se desilo, i koji god da je razlog čitave scene koja je izvedena, sada zna da su tu unešani i njegovi pretpostavljeni i odlučuje da se vratiti u igru.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031