fbpx
Knjigoteka Kultura

Šaptač – Donato Karizi

saptac-donato-karizi

Pet devojaka biva oteto, jedna za drugom, bez i jedne jedine reči od otmičara, bez zahteva za otkup. Pukim slučajem, dva dečaka pronalaze ruku jedne od žrtava kada izvedu svog psa u šetnju šumom. Kada policija počne da kopa dublje, umesto ostatka tela, pronalaza jos četiri ruke, samo leve ruke otetih devojčica, bez ostatka tela, pokopanih u krug. Ono što policiju zbunjuje je pronalazak šeste ruke, iako niko nije prijavio još jednu otmicu.

Počinilac biva vrlo brzo uhvaćen i priveden zbog jednog od najbanalnijih mogućih razloga. Prebrze vožnje putem. Kada ga saobraćajna policija zaustavi i oseti nepodnošljivi smrad iz prtljažnika, u njemu pronalaze telo jedne od otetih devojčica. Vode ga u policijsku stanicu radi saslušanja, ali kada istražni tim stigne, pronalaze ga mrtvog u ćeliji. Sam je sebe osudio na smrt, veoma sličnu onoj koju je namenio svojim žrtvama, zubima je odgrizao sebi komad mesa sa ruke i iskrvario do smrti.

Za čelnike policije i javnost je slučaj uveliko zatvoren ali vodja tima, profiler, ne misli tako, i sa svojim timom nastavlja pratiti novi trag uz pomoć novog člana tima, stručnjaka za pronalaženje otetih, koja slučaj sagledava sa lične strane.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031