fbpx
Društvo Knjigoteka Kultura Obrazovanje

Šest decenija Andrićeve Nobelove nagrade

U Čejetini je u petak 10.decembra prigodnim programom obeleženo 60 godina od kako je Ivo Andrić dobio Nobelovu nagradu za književnost.

U biblioteci Ljubiša R Đenić u Čajetini je organizovana izložba “Čudesni Andrić”. Na deset panoa je dat kratak prikaz života i dela Iva Andrića. Izložbu su posetili učenici OŠ Dimitrije Tucović, članovi Recitatorske, Dramsko-literarne i Informatičke sekcije. Prisutne učenike pozdravile su Ljiljana Rakić i Jelena Pantović iz gradske biblioteke, predstavivši Andrićevo delo.

Pored izložbe u biblioteci Ljubiš R Đenić učenici OŠ Dimitrije Tucović su pripremili javni čas posvećen Ivu Andriću. Biografiju slavnog pisca su kroz slikovitu prezentaciju predstavile Vanja Vulović i Katarina Skorković, članice recitatorske sekcije uz podršku Jagode Jeremić, nastavnice srpskog jezika i književnosti. Đaci su ovom prilikom mogli da se upoznaju i sa Andrićevim citatima i poznatim mislima.

Lenka Smiljanić je pročitala odlomke iz teksta “Mostovi”, a Jovana Kuzeljević iz besede “O priči i pričanju” sa dodele Nobelove nagrade. Učenici su imali priliku da vide i snimak sa dodele nagrade.

Nastavnica Jagoda Jeremić je podsetila učenike na sva Andrićeva dela koja se obrađuju u osnovnoj školi, na glavne motive i poruke, a onda se razvila diskusija o značaju jednog ovakvog pisca i nagrade za naš narod. Času su prisustvovale bibliotekarka Nedeljka Jovanović i pedagog Jelena Žuguć.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031