fbpx
Knjigoteka Kultura

Vladar iz senke – Donato Karizi

VLADAR-IZ-SENKE-00000215189

Prošlo je sedam godina od stravičnog slučaja “šaptača” i Mila se vratila svom svakodnevnom životu i poslu, traženju nestalih. Njihov broj nikada nije opadao već je uvek rastao jer, koliko god njih da pronadjete, uvek će biti i onih koji ne žele da budu pronadjeni, onih koji su svojevoljno nestali, rešili da ostave sve za sobom i započnu novi život. Drugi su mogli da leže u mrtvačnici godinama, čekajuci da im neko konačno pronadje identitet i uhvati ubicu kako bi i oni pronašli svoj mir.

Rodžer Valin je nakon smrti teško bolesne majke rešio je da nestane. Vratio se 17 godina kasnije, kako bi se osvetio farmaceutskoj kompaniji koja je proizvodila lek koji je mogao da spasi život njegove majke. Njegova žrtva je vlasnik kompanije koji je na kraju morao da odigra ruski rulet…

Ubica je poštedeo život najmladjem sinu, koji je pozovao policiju, po njegovom naređenju. Valin je zatim, naglo kao što se i pojavio, ponovo nestao.

Mila je pozvana da radi na slučaju kao stručnjak za nestale osobe. Pitanja je mnogo a odgovora malo. No, svi strepe jer niko ne zna šta je sledeće što će Valin učiniti. Da li je krvavi pir gotov ili tek počinje.

Donato Karizi je rođen 1973.godine u Italiji. Studirao je pravo i kriminologiju, pre nego što je počeo da se bavi pisanjem. Od 1999. pisao je scenarije za televiziju. Njegov prvi roman Šaptač osvojio je pet međunarodnih književnih nagrada i preveden je na desetine jezika. Karizi živi u Rimu. Njegove knjige u Srbiji je izdala izdavačka kuća Vulkan.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo