fbpx
Kultura Muzika

Zlatni zvuci klavira u hotelu Palisad

Posetioci Zlatibora su 22.avgusta imali priliku da proprate klavirski recital u hotelu Palisad u okviru programa “Zlatni zvuci”. Prve večeri ove muzičke manifestacije publika je mogla da uživa u nastupu Dušana Aksentijevića.

Ovaj vrsni pijanista se publici predstavio delima Šostakoviča, Šubeta i Betovena. Publika je mogla da čuje Preludijum op. 34 br. 14 (Šostakovič), Šubertov Four Impromptus D899 (Op. 90) i Betovenovu Sonatu br. 27 op 90.

Po završetku koncerta Aksentijević je za zlatibor.tv izjavio daje ovo bio specifičan nastup i da koliko je njemu poznato ovo je prvi klasični muzički recital u Hotelu Palisad. Za mladog pijanistu hotel Palisad je bio veoma inspirativan ambijent sa divnom umetničkom postavkom u kome je prijatno nastupati. On se zahvalio svima na podršci u realizaciji ovom muzičkog programa, kao i svojim profesorima Borisu Kraljeviću i Sanji Vukosavljević-Milenić i zaposlenima u muzičkoj školi “Vojislav-Lale Stefanović”.

“Moja je želja da ova manifestacija preraste u Međunarodni festival i da ima više prostora za ljude koji vežbaju i koji žele da kulturnu ponudu oplemene, zaključio je Aksentijević.

U petak, 23. avgusta nastupaju Jelena Stanojević Kačavenda, sopran, Predrag Kačavenda, bariton i korepetitor Žarko Golubović. Izvodiće dela Ramoa, Belinija, Šumana, Dvoržaka, Mocarta, Bizea, Verdija i Štrausa.

Seriju koncerata „Zlatni zvuci“, podržali su opština Čajetina i Muzička škola “Vojislav-Lale Stefanović”, kao i hotel „Palisad“, OT i Pulsar. Umetnički direktor ovog događaja je prof. Boris Kraljević, pijanista (Singapur) i umetnički direktor Međunarodnog festivala Dani muzike u Herceg Novom.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031