fbpx
Bioskop Kultura Najave

Bioskopski repertoar za 25-28.novembar

Sve ljubitelje sedme umetnosti predstojećih dana očekuje zanimljiv program u bioskopu Kulturnog centra Zlatibor. Publika će u naredna četiri dana moći da pogleda sedam zanimljivih filmova.

Najmlađi gledaoci mogu da uživaju u fimovi Fabrika snova i Neponovljivi ron. Ljubitelji akcije će uživati u filmu Južni vetar i Isterivačima duhova. Na repertoaru su i filmovi Kralj Ričard, Gučijevi i Božji čovek.

25.novembar

 • 17.00 – Fabrika snova
 • 19.00 – Južni vetar
 • 21.00 – Gučijevi

26.novembar

 • 17.00 – Fabrika snova
 • 19.00 – Božji čovek
 • 21.00 – Kralj Ričard

27.novembar

 • 17.00 – Neporavljivi Ron
 • 19.00 – Južni vetar
 • 21.00 – Gučijevi

28.novembar

 • 17.00 – Nepopravljivi Ron
 • 19.00 – Božji čovek
 • 21.00 – Isterivači duhova

Cene ulaznica

 1. Domaći filmovi – 400,00 dinara
 2. 3D filmovi – 400,00 dinara
 3. Crtani 3D filmovi – 350,00 dinara
 4. Crtani 2D filmovi – 300,00 dinara
 5. 2D ostali filmovi – 350,00 dinara

Karte se mogu kupiti na bilertarnici Kulturnog centra na dan projekcije.

Fabrika snova je zabavna priča o porodici, ali i magiji snova. Jedan od onih filmova koji jednako oduševljavaju i roditelje i decu. Mina jedne noći, ona otkriva svet iz mašte u kojem neobični graditelji stvaraju naše snove i otkriva kako njima da upravlja. Ali mešanje u snove ljudi ima strašne posledice i kad Mina jedne noći ode predaleko, Dženi više ne može da se probudi. Mina mora poslednji put da uđe u svet snova kako bi se suočila s onima koje je sama stvorila i kako bi spasila Dženi i svoju novu porodicu.

Nepopravljivi Ron je priča o Barniju, pomalo čudnom srednjoškolcu, i Ronu – njegovom digitalnom robotu koji može da priča i hoda. Međutim, ispostavlja se da je Ron neispravan i nepopravljiv.

Od reditelja Džejsona Rajtmana i producenta Ivana Rajtmana stiže sledeće poglavlje iz originalnog univerzuma Isterivači duhova.

Film Gučijevi je režirao Ridli Skot, a u glavnim ulogama su Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto. Film je inspirisan šokantnom istinitom pričom o porodičnom carstvu kojea se krije iza italijanske modne kuće Guči. Kroz tri decenije ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i na kraju ubistva, vidimo šta ime znači, koliko vredi i dokle će porodica ići, radi kontrole.

Najnoviji film Vila Smita Kralj Ričard je priča o Ričardu Vilijamsu, ocu teniserki Serene i Venus Vilijams. Ričard gotovo nikada nije igrao tenis i nije bio profesionalni trener, ipak se obavezao da trenira najbolje teniserke na svetu, Serenu i Venus Vilijams. Dok su bile još jako male, Ričard je napravio detaljan plan za njihove buduće karijere. Kao rezultat, Serena i Venus Vilijams su osvojile 30 pojedinačnih Grand Slem naslova – Serena 23, Venus 7 uključujući i pet Vimbldona.

Nastavak filma Južni vetar: Ubrzanje donosi uzbudljiv nastavak priče o Petru Marašu, vođi srpskog podzemlja.  Želeći da proširi svoj posao i vrati se u okvire zakona, Maraš ulaže ilegalno stečen novac u legalne poslove, i vrebajući povoljnu priliku, on po zadatku, sa svojim vernim Baćom, odlazi u istočnu Srbiju. Tamo ga zatiče vest koja će ga primorati da momentalno promeni planove…

Božji čovek je film o veri i nadi. Progon je obeležio život svetog Nektarija Eginskog iz Grčke. Bio je sveštenik običnog naroda, a njegova poniznost je smetala ponosnim pravoslavnim klericima. Oklevetan je nakon što je njegova odanost probudila njihove sumnje. Parohijani su ga voleli, uprkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta. Nektarije je brinuo o siromašnima, učio je seljane da čitaju i pišu, svojim primerom je inspirisao mladiće da uđu u sveštenstvo, pisao je knjige i držao propovedi koje su ljude približavale veri. Uprkos naporima da se diskredituje, Sveti Nektarije je osnovao samostan na Egini, neplodnom i pustom ostrvu, koji i dan danas predstavlja svetionik hodočasnicima. Čak su i njegovi poslednji trenuci na Zemlji iskorišćeni za pomoć drugima: na samrti je predao svoju potkošulju paralizovanom čoveku u bolničkom krevetu do njegovog, nakon čega je čovek ustao i prohodao.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930