fbpx
Manifestacije Najave Turizam

Deseti erski kabare u petak

Biblioteka Ljubiša R Đenić ove godine će organizovati deseti jubilarni ”Letnji ulični erski kabare” u petak 4. avgusta u 19 časova na platou ispred Biblioteke u Čajetini. Po tradiciji Kabare će otvoriti defile klovnova, uličnih svirača koji će izvesti i himnu manifestacije.

Planirano je da potom budu uručene nagrade učesnicima ovogodišnjeg konkursa za najbolji aforizam na temu “Posle briga razbibriga”. Kao i prethodnih godina i ove na konkursu je učestvovao veliki broj aforističara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske. Žiri u sastavu: Ljiljana Rakić – predsednik žirija, Zoran Bogdanović i Mirjana Lopin Drizo je odlučio da prvu nagradu osvaja aforizam Živka Vujića iz Banja Luke (petodnevni boravak za dve osobe u konacima Muzeja na otvorenom “Staro selo” Sirogojno), druga (produženi vikend za dve osobe u hotelu “Iris” na Zlatiboru) je pripala Radu Đergoviću iz Šapca a treća (vikend za dve osobe u hotelu “Čigota”) Abdurahmanu Haliloviću iz Rijeke.

 

Po dodeli nagrada i priznanja publika će moći da uživa u muzici orkestra ”Bid bend” iz Zrenjanina, a zatim sledi projekcija filma “Smešna strana Zlatibora” koji potpisuju glumci Narodnog pozorišta Užice predvođeni Slobodanom Ljubičićem.

Organizatori najavljuju još iznenađenja, a ceo program repriziraće se u subotu, 5.avgusta na Kraljevom trgu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930