fbpx
Manifestacije Najave Turizam

Festival dobrog ukusa i folklor na Kraljevom trgu

U nedelju 5.avgusta Zlatiborci su za goste na Kraljevom trgu pripremili Festival dobrog ukusa. Ovu manifestaciju zajednički organizuju privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski Eko agrar“ uz podršku Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG) i GIZ, Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor

Ovom prilikom će se predstaviti više od trideset proizvođača sira, kajmaka, pršute, meda, rakije i tradicionalnih proizvoda iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Festival počinje u 17 časova, a posetioce očekuje zanimljiv program, kao što su kulinarske radionice i nastupi folklornih grupa.

Kreativna kuvarska radionica počinje u 19 časova a kulinari iz hotela Mona, Vip Casa, hotela Zelenkada i poslastičarnice Feniks će uz pomoć Lepog brke (Gastronomad) demonstrirati kako se tradicionalna hrana može spojiti sa modernom kuhinjom.

U muzičkom delu program će se u 21 čas predstaviti KUD Abrašević.

Ideja ove manifestacije je da se javnosti predstave proizvođači tradicionalne hrane zajedno sa zlatiborskim ugostiteljima. Treba naglasiti da ova manifestacija ima i humanitarni karakter kupovinom vaučera za konzumaciju od 300 dinara pomaže se rad dnevnog boravka Zračak u Čajetini.

Festivalu dobrog ukusa je prethodio Salon vina u hotelu Mona gde su se svojim proizvodima predstavile vinarije iz zemlje i regiona… O ovoj manifestaciji više u fotoreportaži. Ovom prilikom posetioci su mogli da pogledaju i izložbu keramičkih skulptura – Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa, kao i izložbu fotografija Svetlopisom kroz prvu srpsku vazdušnu banju, Nene Đenić.

Organizaciju regionalne manifestacije „Festival dobrih ukusa“ podrzava Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta “Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima u jugoistočnoj Evropi: Perspektive ruralnog razvoja: kvalifikovanje, reintegracija i (samo) zapošljavanje” koji sprovodi u partnerstvu sa nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) uz finansijsku podršku nemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ).

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930