fbpx
Bioskop Kultura Najave

Filmska subota u Domu kulture

U bioskopu Doma kulture u Čajetini u subotu 26.oktobra na repertoaru su dva interesantna filmska ostvarenja. U 16 časova na programu je dečji crtani film Jeti – snežni u 3D , a zatim slede dve projekcije (18.00 i 20.30) trećeg nastavka Vojne akademije. Cena ulaznice je 250 dinara.

Film Jeti – Snežni čovek je delo Džil Kolton (Jill Culton) koja je potpisuje scenario i režiju (u saradnji sa Todom Vidermanom). Za animaciju i 3D efekte su bili zaduženi DreamWorks Animation i Pearl Studio. U 97 minuta je ispričana priča o tinejdžerki Ji koja otkriva mladog Jetija na krovu zgrade u kojoj živi.  Ji i njeni nestašni drugari Jin i Peng, daju mu ime Everest i pomažu mu da se vrati kući na Himalaje. No, to putovanje će biti teško i opasno pošto Berniš, stari bogataša zoolog dr Zare žele da zarobe Jetija.

Animiranim junacima glasove su pozajmili Kloe Bent, Tanzing Norgaj, Albert Si, Edi Izard, dok su u srpskoj sinhronizaciji glasove junacima dali Anja Mit, Vasilije Prvulović, Dimitrije Nikolić, Mina Lazarević, Nada Blam, Marko Marković, Milena Moravčević, kao i Dragan Vujić Vujke koji ujedno potpisuje i režiju sinhronizacije. Reditelj sinhronizacije bio je Vujke.

Film je premijerno prikazan 7.septembra u Torontu, 27.septembra u SAD a u Srbiji premijera je zakazana za danas 23.oktobar. Do sada film je zaradio više 129 miliona dolara od čeka 54 miliona od prikazivanja u SAD.

Filmski dan u Domu kulture u Čajetini

Treći filmski nastavak serije Vojne akademije je pripremila već uigrana ekipa koju je predvodio reditelj Dejan Zečević. Scenario potpisuju Zorica Cvijetić-Todorović i Željko Hubač.  Što se glumačke podele tiče tu su Bojan Perić, Nina Janković, Jelisaveta Orašanin, Miloš Timotijević, Slaven Došlo, Andrea Ržaničanin, Vaja Dujović, Anđela Jovanović, Vučić Perović, Viktor Savić, Đorđe Stojković, Miodrag Dragičević, Jovan Jovanović, Davor Golubović, Ivan Mihailović, Olga Odanović, Dragana Dabović, Tanasije Uzunović, Branka Pujić, Dragan Petrović Pele, Miodrag Miki Krstović, Gordana Paunović, Tatjana Venčelovski, Darko Tomović…

Publika će moći da pogleda nove avanture “akademaca” kako na profesionalnom tako i na privatnom planu. Mladi oficiri će pokušati da prođu testiranja za specijalnu brigadu, gde će na testu biti sve uključujući i prijateljstvo. Stariji oficiri će pokušavati da reše svoje dileme vezane za ljubav, porodicu i napredovanje u karijeri.

Film je premijerno prikazan 3.oktobra u Beogradu a film je do sada pogledalo više od 66.000 gledalaca u bioskopima širom Srbije.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031