fbpx
Kultura Najave Umetnost

Izložba “Azurne dubine i širine” na Zlatiboru

U Galeriji kulturnog centra Zlatibor 7.aprila u 19 časova biće svečano otvorena izložba “Azurne dubine i širine” Suzane Gigić.

Radovi ove svestrane umetnice izlagani na brojnim domaćim i međunarodnim izložbama. Posebno je bila uspešna 2019.godina kada je učestvovala na izložbama Urbino (Italija), Step by Step (Poljska), Olympiart (Indija), Landscapes (Malezija).

Suzana Gigić, diplomirani defektolog tiflolog optometrista, u umetnosti je prisutna više od deceniju i po. Forme i materijali u njenom stvaralaštvu, kao sredstvo izražavanja, s godinama su se menjali – od slikarstva, preko vajarstva i duboreza, do dizajna i izrade nakita i lampi, a na kraju i na početku, uvek – akvarel.

Za koncept izrade i dizajna lampi, pod nazivom „Telling stories lamps”, od Zavoda za intelektualnu svojinu dobija sertifikat autentičnosti i jedinstvenosti na svetskom nivou.

Na festivalu „Svetlost” 2011. godine u beogradskom Kulturnom centru Grad, kao deo izložbe „Sjajna srpska scena”, njen dizajn svetlosnog objekta uvršten je u deset najboljih rešenja na ovim prostorima.

Učesnik je i organizator mnogobrojnih izložbi u rodnom gradu Smederevu i izložbi međunarodnog tipa u Srbiji i van nje. Radila je ilustracije naslovnih strana za dve knjige, a novembra 2020. počela je sa izradom sopstvene linije nakita, koji u bazi ima akvarel minijature. Poslednjih godina je slikar akvarelista. Više informacija o radovima Suzane Gigić možete naći na internet stranici www.suzanagigicart.com

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930