fbpx
Kultura Najave Umetnost

Izložba Ivane Knežević u Galeriji KC Zlatibor

U Galeriji Kulturnog centra Zlatibor u ponedeljak, 6. decembra u 17 časova biće otvorena izložba “Tok” Ivane Knežević. Publika će moći da vidi zanimljive radove. Pejzaž je večita inspiracija autorke uz primenu različitih tehnika i korišćenje svetlosti.

Ivana Knežević rođena je 23. septembra 1983. godine u Čačku. Završila je Srednju umetničku školu u Nišu, smer grafički dizajn. Diplomirala je dizajn enterijera na Fakultetu humanističkih nauka u Nišu. Trenutno živi i stvara u rodnom gradu Čačku, gde se bavi i pedagoškim radom na polju likovne pedagogije za decu i odrasle. Često sarađuje sa gradskim institucijama kulture i organizuje dečije likovne radionice. Redovno se odaziva, organizuje i učestvuje na najrazličitijim kulturnim i umetničkim događajima koji spajaju i podržavaju osobe sa invaliditetom i marginalizovane grupe.

Iza sebe ima izvedene desetine murala od kojih se neki nalaze u eksterijerima a neki krase javne prostore. Poslednjih desetak godina Ivana aktivno učestvuje u najrazličitijim projektima oslikavanja javnih prostora i u edukaciji i popularizaciji umetnosti uopšte. Aktivno stvara i izlaže, iza sebe ima dvanaest samostalnih i veliki broj grupnih izložbi. Aktivni je učesnih domaćih i međunarodnih likovnih kolonija.

Jedan je od osnivača udruženja negovatelja naučnog kreativnog i stvaralačkog mišljenja „Klikeraši“. Osnivač je udruženja Kreativna jazbina i član udruženja ULUPUDS.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031