fbpx
Kultura Najave Umetnost

Izložbe Divanhana u KC Zlatibor

U Kulturnom centru Zlatibor u sredu, 5.februara u 19 časova će biti svečano otvorena izložba slika Davanhana. Ovom prilikom publici će biti predstavljeni radovi koji su nastali 2019.godine u Novom Pazaru, gde je organizovana likovna kolonija “Divanhana”.

Likovnu koloniju, kao i izložbu slika u Kulturnom centru na Zlatiboru organizuje Udruženje za nauku, kulturu i umetnost Bošnjaka „Divanhana“. Izložba je otvorena za posetioce do 02.marta 2020. godine.

Udruženje za nauku, kulturu i umetnost Bošnjaka, Divanhana, je osnovano 2015. i ono deluje u Republici Srbiji i internacionalno. Pored drugih ciljeva i zadataka, jedan od prioriteta Divanhane su mladi talentovani umetnici, pisci, muzičari. Ovo Udruženje broji nekoliko stotina članova i ponosi se svojim članstvom koje je raznoliko po verskoj, nacionalnoj, socijalnoj i bilo kojoj strukturi tj. pripadnosti čime se Divanhana ponosi a što se može videti i po ovoj izložbi. Udruženje ima armiju  mladih, talentovanih, uspešnih umetnika koji se bore da kulturno stvaralaštvo opstane, postoji, razvija se i jača.

Pet godina sjedinjuje boje na kolonijama po čemu su i jedna od posebnih likovnih kolonija u Srbiji koja isključivo šansu pruža mladim slikarima. Na žalost, sve je manje entuzijasta. Dok je njih biće i kulture i Divanhana će im biti podrška onoliko koliko je u mogućnosti obezbediti potrebna sredstva. Zahvaljući Ministarstvu kulture i informisanja i Bošnjačkom nacionalnom veću, koji jednim delom sufinansira projekat, udruženje uspeva da zbliži mlade stvaraoce i da ih podrži do njihovih samostalnih izložbi…

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031