fbpx
Kultura Najave Pozorište

Predstava „Ko prirodu prlja ima da nadrlja“

U sredu, 5. jula u Kulturnom centru Zlatibor, publika će moći u 19 časova da pogleda predstavu „Ko prirodu prlja ima da nadrlja“ Čiča Mičinog pozorišta iz Beograda. Ovo je ekološka avantura i priča o prijateljstvu u kojoj se kroz ekološku priču provlači i priča o borbi protiv nasilja i priča o zavisnosti od kompjuterskih igrica. Mala ljubavna priča upotpunjuje poruku o pravim vrednostima koju ova predstava nosi.

Zdravko je nemirno dete i hoće da stalno bude po njegovom. Da bi dobio sve šta želi odlučuje da pođubri ceo grad i tako prizove strašnog gospodara Noćila, koji će mu
ispuniti tri želje. U tome mu pomaže njegov drug Srećko, koji, u stvari, zajedno sa svojom simpatijom Ružicom, pokušava da ga spreči da ne nadrlja. To pokušava i
Danilo, Zdravkov brat, ali na pogrešan i veoma nasilan način. Pridružuje im se i Vojkan Vojko, zavisnik od kompjuterskih igrica, kome se Zdravkova ideja dopadne. Međutim, posle mnogo truda i dovitljivosti, Srećko i Ružica uspevaju svo troje da nauče važnu lekciju o pravilnom ponašanju, štetnom uticaju video igara i nasilja i opasnostima koje vrebaju na internetu, tj. čuvanju sebe, drugih i okoline.

Projekat je obrazovnog karaktera. Kao takav, obrađuje tri moderna problema koja su zastupljena kod dece u okviru naše ciljne grupe (4-10 godina), ali i kod dece van te ciljne grupe. U predstavi igraju glumci Čiča Mičinog pozorišta: Aleksandar Ristoski, Bogdan Bogdanović, Tijana Maksimović, Ivan Mihailović i Mihailo Glišović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031