fbpx
Biznis Lokalna privreda Manifestacije Najave Turizam Vesti

Sve je spremno za 21.Pršutijadu

Posle dve godine pauze Udruženje proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog okruga u Mačkatu od 10.februara do 12.februara pod pokroviteljstvom opštine Čajetina organizuje 21.Pršutijadu. Svečano otvaranje je planirano za 10 časova u petak 10.februara 2022.godine, a manifestacija će biti zatvorena u nedelju 12.februara. Ove godine će svoje proizvode predstaviti dvanest renomiranih proizvođača iz opštine Čajetina i grada Užica.

O predstojećoj pršutijadi su na konferenciji za medije u Kulturnom centru govorili Marko Marić, direktor ”Zlatiborskog eko agrara“, Miljko Radišić iz Turističke organizacije Zlatibor, kao i proizvođači Milivoje Brković iz Kačera i Nataša Andžić iz Mačkata.

Marić je istakao da je pravo zadovoljstvo nastaviti tradiciju i da “pršuta i ostali suvomesnati proizvodi koji se vekovima proizvode na tradicionalan način na, geografski gledano, uskom području opštine Čajetina zaslužuju “povratak na velika vrata“ u ukupnu gastroturističku ponudu destinacije Zlatibor.”

Proizvođač suvomesnatih proizvoda Milivoje Brković podsetio je da je naš kraj poznat po kvalitetnoj pršuti, a Nataša Andžić, koja izlaže svoje proizvode na ”Pršutijadi”, izrazila je zadovoljstvo povodom ponovnog održavanja manifestacije.

Na predstojećem sajmu biće predstavljeni čuveni zlatiborski delikatesi, kao što su goveđa i svinjska pršuta, stelja, slanina, kobasica i drugi proizvodi. Manifestacija je takmičarskog karaktera a kvalitet proizvoda će ocenjivati “Jugoinspekt” iz Beograda.

Organizatori su za posetioce ”Pršutijade” pripremili bogat kulturno-umetnički program, a biće organizovana i nagradna igra čija je glavna nagrada paket suvomesnatih proizvoda.

Ove godine svoje proizvode će predstaviti:

Vladimir Andžić, Mitar Marić, Aleksandar Radojičić, Dragan Stojanović, Jelena Stojanović, Marko Stojanović, Dragoljub Šopalović, Rade Šopalović iz Mačkata. Nikola Brković i Aleksandar Čeliković iz Kačera (Užice), Branko Petronijević iz Golova i Ilija Stojanović iz Krive Reke.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930