fbpx
Društvo Manifestacije Najave Porodica Turizam

Svenarodni sabor kod crkve brvanre u Draglici

Na praznik Treće Trojice, u utorak 18.juna u Draglici, kod crkve brvnare se održava treći svenarodni sabor. Program će početi svetom liturgijomu 9 časova, a zatim sledi osvećenje slavskog žita i kolača. Domaćin hramovne slave je Slobodan Čekarević, privrednik iz Čačka.

Crkveni odbor hrama Presvete Trojice u Draglici poziva sve vernike da na Treće Trojice 18. juna 2019. godine, dođu u crkvu “da Svetom Liturgijom proslavimo ime Božije i prizovemo blagoslov Svesvete i Živonačalne Trojice na naše selo, naše domove i porodice.”

Crkva brvnara u Draglici je podignuta 2017.godine zahvaljujući ktitoru Strahinji Kutlešiću, koji je najzaslužniji za podizanje ove crkve. Crkva brvnara u selu Draglica posvećena je Svetoj Trojici i jedna je od najmlađih crkava u zlatiborskom kraju. Prilikom osveštanja Crkve sa blagoslovom episkopa Justina, arhimandrit Metodije, iguman manastira Hilandara je poklonio kopiju ikone Presvete Bogorodice Mlekopitateljnice dragličkoj crkvi.

Komentari

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Isto tako, mora se postaviti tabIa na oba priIaza ka Prerastu , skretanje od gaIerije B.Kovacevica, iIi kako smo dosIi iz Vodica , uzbrdo, skretanje desno , preko DobrosjeIice.VeIika zamjerka turistickim posIenicima !Znaci, putokaz, kiIometraza, to ne kosta mnogo.

  • HvaIa na pozivu, krenuIi smo , traziIi, pitaIi u kafani , ne znaju gdje je brvnara u DragIici pa smo se vratiIi.Vidite, maIo tabIi za nas vjerujuce sa strane nije na odmet.BIagodarim i izrazavam svoje zaIjenje sto se ne pokIonih Bogomajci.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031