fbpx
Društvo Fudbal Najave Obrazovanje Ostali sportovi Sport

U petak na Zlatibor stiže Karavan radosti i prijateljstva

Opština Čajetina u petak 19. maja biće domaćin Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Svečano otvaranje planirano je na Kraljevom trgu na Zlatiboru u 10 časova.

Dečaci i devojčice iz Čajetine, tradicionalno su učesnici ove manifestacije koja se već deset godina održava u Srbiji. Ovoga puta takmičenje će se održati u disciplinama 3×3 (dečaci i devojčice 2007. godište i mlađi), Lino između dve vatre (kategorije 2012. i mlađi i 2014. i mlađi), atletika (trka na 60m, kategorija 2012. i mlađi i 2014. i mlađi)), Coca – cola kup za dečake i devojčice (2007. i mlađi) i mali fudbal (dečaci 2012. i mlađi). Pobednici turnira izboriće plasman na Regionalno finale koje se u junu održava u Čačku. Najbolji Simovci iz Srbije družiće se na Državnom finalu u Banji Ždrelo od 10. jula. Tradicionalno, Međunarodna završnica održava se u Splitu, gde sa okupljaju najbolji iz sve tri zemlje učesnice Igara – Bosne i Hercegovine, Hrvatske, i Srbije. Održavanje Sportskih igara mladih u Čajetini podržali su Opština Čajetina i Sportski savez Čajetina.

U martu mesecu, Sportske igre mladih i generalni sponzor Igara u Srbiji, kompanija Dunav osiguranje, pokrenuli su kampanju „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, čiji je cilj ukazivanje na sve oblike vršnjačkog nasilja i pronalaženje načina kako da se reše takve situacije. Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih je naglasila da su fair-play i druženje u fokusu Igara od njihovog osnivanja, ali da sada svi imaju želju da pošalju još snažniju poruku:
– Kao najveća amaterska sportska manifestacija za decu i mlade u Evropi, Sportske igre mladih će nastaviti da kod dece razvijaju sportski duh, jer svi imamo zajednički cilj, da nam deca budu srećna i zdrava. Pozivam decu, ali i sve odrasle koji su im podrška da nam se pridruže na sportskim terenima, odakle ćemo pored najlepših sportskih, poslati i važnu poruku da u životu treba da budemo oni koji pružaju ruku, a ne podmeću nogu.

Priliku da pošalju poruku protiv vršnjačkog nasilja imaće i Simovci iz Čajetine. Na kraju desete sezone, proglasiće se najbolje poruke, ove godine znaćemo i gde je publika pokazala fer navijanje, ali će se izabrati i troje dece koju će kompanija Dunav osiguranje nagraditi stipendijskim osiguranjima.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2023
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031