fbpx
Biznis Manifestacije Najave Turizam Vesti

U petak počinje sajam poljoprivrede “Zlatibor 2024”

Zlatibor će ovog vikenda biti domaćin Prvog međunarodnog sajma poljoprivrede i ruralnog turizma „Zlatibor 2024“. Organizatori sajma su „Zlatiborski eko agrar“ i Opština Čajetina, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Srbije.

Direktor Zlatiborskog eko agrara Marko Marić je za zlatibor.tv izjavio da je sve spremno za Sajam i da se očekuje veliki broj izlagača. Po njegovim rečima u priprema Eko agrar se oslonio kako na sopstvena iskustva tako i na iskustva partnera u organizaciji ovakvih manifestacija.

Sajam će biti otvoren u petak 10.maja u 12.00 časova na Kraljevom trgu uz prigdan kulturno umetnički program i modnu reviju “Vuna za sve prilike” Branke Aleksadrić, tkalje sa Zlatibora.

Zlatiborski sajam će imati celine. Na Kraljevom trgu će biti postavljeni prodajno izložbeni štandovi poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Izložba poljoprivredne mehanizacije će biti organizovana na parkingu u ulici Sportova kod sportske hale Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor.

Pored izložbenog dela planirana je i organizacija tematskih tribina u prostorijama inovacionog biznis centra Zlatibor. Ovde će se govoriti o novim tehnologijama u agraru, kao što su robotizacija i upotreba solarne energije, o genetičkim resursima, održivom razvoju sela, savremenoj proizvodnji malina… O ovim temama će govoriti dr Jonel Subić, dr Srđan Stojanović, Marko Marić…

Posetioci će ovom prilikom moći da se informišu o najnovijim inovacijama i dostignućima u razvoju poljoprivrede i turizma, o čemu će biti u prilici da razgovaraju sa brojnim predstavnicima Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi iz svih krajeva Srbije i sa nekim od vodećih poznavalaca poljoprivredne proizvodnje u našoj zemlji.

Sajam će biti otvoren od 10. do 12.maja.

Autor: Aslani Samir

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031