fbpx
Kultura Najave Pozorište

U subotu predstava “Otkačene”

Na sceni kulturnog centra Zlatibor u subotu 4.septembra u 19.30 publika će moći da pogleda predstavu “Otkačene”.

U predstavi igraju Monika Romić, Boris Milivojević, Slavica Ljujić, Jovana Jelovac, Danica Radulović, Jovana Mladenović kao i specijalni gosti Savo Milošević i Marko Kon, dok je specijalni gost iz offa: reditelj Milorad Milinković Debeli (Tragač iz Potere).

Predstavu je režirala Monika Romić uz konsultacije sa Nikolom Zavišićem. Za scenski pokret je bio zadužen Pjer Rajković, a Tanja Žiropađa za scenografiju. Tekst je pripremila Slavica Ljujić.

Ova predstava prati prati zgode i nezgode gradske porodice u njihovim pokušajima da žive kao “sav normalan svet”, da se sa svojim problemima nose na zreo i odgovoran način što im nikako ne polazi za rukom i što, naravno, dovodi do niza komičnih situacija.

Sestre Beba i Zaga (Monika Romić i Slavica Ljujić) su veoma bliske i potpuno različite – Beba juri karijeru, a Zaga muževe. Beba čeka odgovor za unapređenje u banci i krije svoga dečka, kolegu Voju (Boris Milivojević) jer se plaši da bi to moglo ugroziti njen poslovni autoritet.

Za to vreme, njena sestra Zaga, tuguje za bivšim mužem (Savo Milošević) i na sve načine pokušava da ga vrati. Njihova majka Nadežda (Jovana Jelovac) je zagledana u sebe, tačnije u svoj odraz u ogledalu u kojem ne želi da vidi ni jedan znak starenja i pokušava da Zaginog, sad već bivšeg muža, najboljeg plastičnog hirurga, nagovori da nastavi da je operiše bez novčane nadoknade.

Zagina komšinica Ana (Danica Radulović) traga za čovekom svog života. Možda je Zagina ćerka, tinejdžerka Lola (Jovana Mladenović), jedina u kući „normalna”… a možda i ne…

Ova predstava je premijerno izvedena 2018.godine u Akademiji 28. Pored Beograda predstava je izvođena i u gradovima širom Srbije. Zanimljivo je pomenuti da je ista ekipa realizovala i nastavak predstave pod nazivom “Povratak otkačenih”

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728