fbpx
Bioskop Kultura Najave Sport Sport+

X Međunarodni festival sportskog filma počinje u četvrtak

Deseti, jubilarni Međunarodni festival sportskog filma, ove godine je na programu od 26. do 29.avgusta u Kulturnom centru Zlatibor.

Ove godine publka će moći da pogleda više od 30 igranih i dokumentarnih filmova sa sportskom tematikom, iz zemlje i sveta. Osim filmskih stvaralaca ovaj festival okuplja i ugledne sportiste iz zemlje i inostranstva jer je zamišljen kao svojevrstan spoj umetnosti, sporta i stvaralaca iz te dve oblasti.

Svečano otvaranje X Međunarodnog festivala sportskog filma Zlatibor je 26. avgusta, u 19h, u Kulturnom centru Zlatibor, gde će nagrade za životno dele biti uručene uglednim sportistima: Ivan Golac (fudbal Srbija), Radmilo Mišović (košarka Srbija), Željko Obradović (košarka Srbija), Dragan Pantelić (fudbal Srbija), Ivan Gudelj (fudbal Hrvatska), Milorad Stanulov (veslanje Srbija), Zoran Pančić (veslanje Srbija), Vesna Čitaković Đurišić (Srbija-odbojka), Razija Mujanović (Bosna i Hercegovina-košarka) i Lazar Ristovski (film Srbija). Ovogodišnji dobitnik povelje “Junak sporta i života” je naš paraolimpijac Željko Dimitrijević.

Posle dodele priznanja na programu je film “Igra mog života” o životu Bore Stankovića koji su pripremili Ivica Vidanović i Aleksandar Miletić.

U petak, 27.avgusta na programu je dodela priznanja za životno delo Dinu Rađi i projekcija filma “Rađa” Vojana Koceića.

Subota je rezervisana za predstavljanje Knjaževca i Novog Pazara. Publika će u 16.40 moći da pogleda film “Novi Pazar – grad koji rađa šampione” Sabahudina Topalbećirovića, a sat kasnije je predviđena promocija knjige “Nezaboravnih sto” gde je predstavljena istorija fudbalske reprezentacije Jugoslavije i Srbije kroz 100 najznačajnih utakmica u periodu od 1919 do 2019. Ovu knjigu je pripremio sportski novinar Vladimir Stanković.

U nedelju, 29.avgusta svečano će biti završen X Međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru dodelom priznanja za životno delo fudbaleru Ivanu Gudelju a potom je na programu film Tomislava Žaje “lvanova igra”

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930