fbpx
Najave T-Info Turizam

Zlatibor spreman za najveću prazničnu posetu

Zlatibor, jedna od omiljenih destinacija za odmor tokom cele godine, tradicionalno će za prvomajske i vaskršnje praznike biti stecište turista iz svih delova Srbije i regiona, jedno od najposećenijih srpskih turističkih mesta. Već proteklog vikenda mnogi posetioci su ovde prispeli na višednevni praznični boravak, u kolonama vozila stizali su na ”zlatnu planinu”. Nastaviće se to, prema najavama i rezervacijama dolazaka, još izraženije tokom ove sedmice.

Turistička ponuda najposećenije sprske planine biće i u dane predstojećih praznika veoma raznovrsna i sadržajna. Od tradicionalnog uranka i provoda na izletištima, besplatnog koncerta na Kraljevom trgu, dečijih igara bez granica i otvaranja novog avanturističkog parka za najmlađe, vožnji i kreativnih aktivnosti na ”Gold gondoli” do vaskršnjeg bojenja jaja i izložbe u Muzeju ”Staro selo”, zabavnih programa u zlatiborskim hotelima, poseta poznatim lokalitetima… Tako će na Zlatiboru svako pronaći odmor po svojoj meri.

Veliki broj izletnika očekuje se i tokom ovih praznika na najlepšim prirodnim lokacijama Zlatibora. Izletišta Vodice, Oko, Tić polje, obale Ribničkog jezera i Crnog Rzava, vidikovci na Gradini i Obadovom brdu neki su od omiljenih lokaliteta za prvomajski uranak. Sva zlatiborska izletišta lako su dostupna. Do svih vode dobri putevi i adekvatna signalizacija. Za ljubitelje odmora u prirodi uređeni su letnjikovci, prostori za roštilj i odmor u prirodi.

Da prime hiljade posetilaca spremni su i dobro poznati turistički lokaliteti kao što su Stopića pećina, Muzej „Staro selo“ Sirogojno, vodopad Gostilje, kao i živopisna turistička sela Ljubiš, Rožanstvo, Tripkova…. Atrakcije u centru Zlatibora Avantura park i Dino park, kao i ”El Paso City” na Vodicama, takođe su na raspolaganju svim ljubiteljima avanture i aktivnog odmora. Ovi i ostali tematski parkovi biće otvoreni za turiste tokom svih prazničnih dana, a mnogi od njih pripremaju brojne radionice i bogat zabavno-edukativni program.

Najmlađe posetioce Zlatibora tokom praznika očekuje još jedan zabavno-avanturistički park. Smešten u prijatnom ambijentu borove šume, u centru Zlatibora preko puta glavnog ulaza u hotel „Palisad“, novi avanturistički park „Sportland“ svoja vrata otvara u praznične dane.

Dobro poznate i omiljene aktivnosti u prirodi kao što su paraglajding, vožnja kvadova, zip line, jahanje i panoramski obilazak Zlatibora kočijama na raspolaganju će biti svim ljubiteljima aktivnog odmora i tokom predstojećih praznika.

Gold gondola je za predstojeće praznične dane pripremila razne aktivnosti kojima će ulepšati boravak posetilaca na Zlatiboru. Putnici su već navikli da ih na gondoli očekuju zabavni sadržaji zbog kojih će veći deo dana provesti u prirodi, naročito porodice sa decom.

Spoj zabave, edukacije i aktivnosti u prirodi pokazao se kao idealna kombinacija za celodnevni boravak na trasi gondole, pa će tako biti i ovog puta. Ovi sadržaji će trajati od 12 do 14 časova. Gold gondola će za putnike tokom praznika raditi sat duže od uobičajnog radnog vremena: od 27. aprila do 5. maja putnici će moći da se voze od 9 do 17 časova, dok je poslednja vožnja sa Tornika u 18 časova.

Program:

  • – Prolećni safari u okolini Ribničkog jezera planiran je za ponedeljak 29. aprila, kada će posetioci moći da se upoznaju sa osnovnim karakteristikama flore i faune na Zlatiboru.
  • U utorak 30. aprila putnici svih generacija imaju priliku da učestvuju u fitnes treningu na međustanici. Istog dana na Torniku će se odvijati kreativna radionica ”Četkica i čašica” koja objedinjuje slikanje na platnu i uživanje u ukusnim napicima.
  • Vaskršnjoj radionici 2. maja najviše će se obradovati mališani, jer će tog dana moći da pokažu svu svoju maštovitost i kreativnost u šaranju jaja, a u ostatku programa očekuju ih uzbudljivi lov na ”zlatno jaje” i trka sa kašikama
  • U subotu, 4. maja putnici zlatiborske gondole ponovo će imati priliku da uživaju u kreativnoj radionici ”Četkica i čašica” koja se održava na Torniku.

U toku predstojećih praznika u Muzeju na otvorenom “Staro selo” Sirogojno biće organizovane različite aktivnosti:

  • 30. aprila u periodu od 11 do 13 casova u Dvorani Muzeja biće organizovan ”Praznik šarenih jaja” – radionica sa decom iz Sirogojna
  • 3.maja na Veliki petak biće organizovano bojenje jaja na ognjištu glavne kuce u Muzeju, sa početkom u 10 časova.

Svi posetioci ”Starog sela” imaće priliku da u periodu do 10. maja pogledaju izložbu “Hristos vaskrse! Zaista vaskrse”, koja je postavljena u Dvorani muzeja.

Tradicionalno omiljeno mesto za porodično okupljanje na Zlatiboru je Dino park. Predstojeći Praznik rada u ovom zabavnom parku biće obeležen organizacijom Prvomajskih dečijih igara bez granica. Događaj se održava u sredu, 1. maja od 11.30 časova i pravo učešća imaju deca od 6 do 14 godina. Aktivnosti igara su: preskakanje terenskih prepreka, sportska avantura, skok u dalj, prevlačenje konopca, vodonoša, balon igra, limbo dens, pronalaženje dino blaga. Nagrade za pobedničku ekipu su korpa slatkiša, voća i porodična ulaznica za svakog člana.

Kao tradiconalno dobri domaćini opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor i ovog Prvog maja će na zlatiborskom Kraljevom trgu organizovati besplatan koncert. Za sve posetioce Zlatibora na letnjoj pozornici Kraljevog trga biće organizovan koncert Baneta Mojićevića.

A bogat praznični program pripremili su i zlatiborski ugostitelji. U većini restorana, kafića i klubova biće organizovane muzičke večeri, svirke i nastupi poznatih pevača. Tako, na primer, ”Grand hotel Tornik“ organizuje akustičnu svirku na terasi uz paljenje logorske vatre, brojne radionice poput prvomajskog uranka, farbanja jaja, kreativnih dešavanja
za decu.

Apartmansko naselje „Kraljevi konaci“ 3. i 4. maja organizuje vaskršnje radionice za decu na otvorenom, koje će oba dana trajati od 11 do 17 časova. Sunčane terase svojih restorana iskoristiće i hoteli „Palisad“ i „Mona Plaza“, gde će se organizovati interesantni programi za goste. Hotel “Mona Plaza” i restran “Perun” od 1. do 5. maja svakoga dana organizuju muzičke sadržaje (Jacks acoustic, tamburaši, Žad bend…)

Među brojnim zabavnim programom izdvaja se i hotel „Zlatibor Mountain Resort & Spa“ koji 02. maja u večernjim satima u svom lobi baru organizuje predstavu „Čeznem da Vam kažem“, a za najmlađe goste biće organizovane celodnevne animacije i kreativne radionice u dečijem klubu.

Turistička organizacija Zlatibor apeluje na sve izletnike da se tokom boravka u prirodi ponašaju odgovorno, otpad odlože na odgovarajući način, vatru pale na mestima predviđenim za pripremu roštilja i da vode računa o zaštiti životne sredine.

Napominjemo da je za lokalitetima Gold gondola, Stopića pećina, Muzej “Staro selo” Sirogojno, vodopad u Gostilju, Avantura park i El Paso City moguće kupiti ulaznice online, pa apelujemo na sve posetioce da ukoliko su u mogućnosti iskoriste tu pogodnost i time smanje redove i gužvu na lokalitetima.

Autor: Aslani Samir

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031