fbpx
Kultura Muzika Najave

Zlatni zvuci Zlatibora u hotelu Palisad

I ove godine, u toku dva dana, 25. i 26. septembra, sa početkom u 20:00 časova, svi zainteresovani građani i posetioci Zlatibora imaće priliku da besplatno, uz uvažavanje svih propisanih epidemioloških mera zaštite uživaju u zlatnim zvucima i izvođenju kompozicija poznatih kompozitora: Betovena, Mocarta, Šumana, Belinija, Donicetija, Čajkovskog, Dvoržaka, Obradorsa, Štrausa, Lehara …

Dušan Aksentijević

U godini obeležavanja 250 godina od rođenja velikog kompozitora Ludvig van Betovena biće izveden Treći klavirski koncert.

Idejni tvorac i direktor ove kulturne manifestacije, Serije koncerata „Zlatni zvuci“ je Dušan Aksentijević, mladi pijanista i profesor klavira u Muzičkoj školi “Vojislav-Lale Stefanović” u Užicu.

Ideja nam je da i ove godine, novim kulturnim sadržajem, klasičnu muziku približimo građanima i turistima Zlatibora i predstavimo im jedan možda neuobičajni muzički sadržaj za ovaj region na nov i pristupačan način. Cilj nam je da stvorimo novo kulturno jezgro koje će okupiti umetnike, građane i turiste, promovišući kulturu i umetnost. Ove godine, kulturnu manifestaciju Serija koncerata klasične muzike „Zlatni zvuci“ organizujemo po drugi put, uvažavajući sve epidemiološke preporuke. Smatramo da je ona već postala prepoznatljiva na kulturnoj sceni u zemlji i inostranstvu, što pokazuje interesovanje kolega iz inostranstva da nastupe na ovoj kulturnoj manifestaciji. Nadamo se da će to biti moguće u godinama koje su pred nama“, kaže Aksentijević.

Zainteresovani građani i posetioci Zlatibora, koji žele da uživaju u izvođenju klasične muzike naših mladih, ali već regionalno poznatih i nagrađivanih umetnika, mogu to učiniti 25. i 26. septembra 2020. godine u holu hotela “Palisad”.

  • U petak, 25. septembra, nastupaju mladi pijanista Dušan Aksentijević i Kamerni sastav “Arcobaleno”, predstavljajući publici dela Betovena i Mocarta.

  • U subotu, 26. avgusta nastupaju Jelena Stanojević Kačavenda, sopran, Predrag Kačavenda, bariton i korepetitor Žarko Golubović. Izvodiće dela Šumana, Belinija, Donicetija, Čajkovskog, Dvoržaka, Obradorsa, Štrausa, Lehara …

Seriju koncerata „Zlatni zvuci“ podržali su Opština Čajetina i Muzička škola “Vojislav-Lale Stefanović”. Generalni sponzor je hotel „Palisad“ i već tradicionalno, “Pulsar“. Umetnički direktor ovog događaja je prof. Boris Kraljević, pijanista i umetnički direktor Međunarodnog festivala Dani muzike u Herceg Novom.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930