fbpx
Najave Novosti T-Info Turizam

Dani Vojvodine na Zlatiboru

Ove godine, po prvi put na Zlatiboru, Turistička organizacija Vojvodine će uz svesrdnu pomoć Privredne komore Vojvodine, 10. avgusta organizovati manifestaciju “Dani Vojvodine”. Na Kraljevom trgu, od 18 do 22h, predstaviće se bogatstvo dinamične ravnice, a od 19h će se održati i nastup tamburaškog orkestra “Besane noći”. Ova manifestacija je jedna u nizu, i predstavlja nastavak promotivne kampanje Turističke organizacije Vojvodine u Srbiji, i regionu.

“Vojvodina svakako jeste interesantna turistička destinacija, bilo da posećujete salaše, Novi Sad ili manastire Fruške gore. Sve zanimljivije takođe postaju i vinarije, i one male porodične, ali i one koje mogu da ugoste veće grupe” navodi Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodine.

“Veliko nam je zadovoljstvo da Zlatiborcima i njihovim gostima predstavimo sve lepote Vojvodine, te da pokažemo koliko mogućnosti za lep i prijatan odmor postoji” dodala je Pavlović.

Novi Sad, nosi dve titule, Omladinska prestonica Evrope 2019. godine i Evropska prestonica kulture, 2021. godine. Obe titule u narednom periodu doprineće razvoju Novog Sada u kulturnom, socijalnom i ekonomskom smislu. Poznata Petrovaradinska tvrđava, bila je domaćin ove godine po 17-ti put internacionalnom muzičkom festivalu EXIT.

Osim Novog Sada, Sremskih Karlovaca i prelepe Fruške gore, Vojvodina je destinacija i salaša, raznovrsne gastronomije, dobrih vina i mnogobrojnih događaja.

Tokom letnjeg perioda postoji bezbroj mogućnosti odmora i aktivnosti na plažama vojvođanskih reka i jezera, a nadomak Novog Sada, u Bačkom Petrovcu, nalazi se Aqua park “Petroland”, najveća do sada izgrađena turističko-zabavna atrakcija u Srbiji. Osim vodenih zanimacija, posetiocima su na raspolaganju i adrenalin park i sportski tereni.

U srcu Fruške gore, izolovani od urbanog, turisti mogu uživati u ponudi etno kompleksa “Vrdnička kula” u Vrdniku. Šetnja “stazom zdravlja”, spa i velnes programi, bogata gastronomska ponuda, vinski podrum, sadržaji za decu samo su deo ponude ovog kompleksa.

Fruška gora je nezaobilazna za sve izletnike koji žele da uživaju u pešačkim, biciklističkim stazama, bogatim riznicama 16 pravoslavnih manastira ili da posete neku od mnogobrojnih vinarija i probaju bermet, slatko desertno vino karakteristično za ovo područje.

„Bez sumnje je Vojvodina plodna ravnica, ispresecana rekama, bogata tradicijom i kulturom, sa modernim gradovima i tradicionalnim salašima, privlačna za sve one koji žele da natenane uživaju. Zato vas pozivamo da dođete, doživite i istražite Vojvodinu, i otkrijete sve lepote koje nudi”, dodala je Pavlović.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, u 2016. godini Vojvodinu je posetilo 8% više turista nego 2015. godine, i oni su ostvarili 13% više noćenja. Od ukupnog broja, domaći turisti ostvare 59% noćenja.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930