fbpx
Kultura Muzika Novosti Pozorište Video

Erski kabare – Bojan Ljubenović – najbolji aforističar

Ovogodišnji erski kabare je održan u sali biblioteke Ljubiša R Đenić u Čajetini prvenstveno zbog nestabilnog vremena, ali to nije sprečilo Čajetince da uživaju u dobrom humoru.

Kao i prethodnih godina program je počeo nastupom klovnova i uličnih svirača koji su otpevali himnu kabarea a zatim je zasvirao Beogradski diksi orkestar.

Jedanesti erski kabare je otvorio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović koji se zahvalio organizatorima manifestacije na doprinosu u borbi protiv prostakluka i šunda. Stamatović je pohvalio kolektive Biblioteke koji se prihvatio teškog zadatka da jednu ovakvu manifestaciju organizuje u našoj sredini.

Ljiljana Andrić, članica žirija Konkursa za najboljeg aforističara je ovom prilikom istakla da da konkurs sada ima međunarodni karakter, i da je 84 aforističara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, poslalo čak 1700 aforizama ove godine. Tako da ja žiri u sastavu Neško M. Ilić, predsednik žirija, dr Slobodan Simić, Zoran Bogdanović i Ljiljana Rakić imao izuzetno težak zadatak da odabere najbolje.

Ove godine prva nagrada – petodnevni boravak za dve osobe u apartmanima Turističke organizacije Zlatibor – osvojio je Bojan Ljubenović iz Beograda. Drugu nagradu (produženi vikend u konacima Muzeja na otvorenom “Staro selo” Sirogojno) žiri je dodelio Ninus Nestorović iz Novog Sada dok je treće mesto osvojila Marina Aristo Marković iz Niš

Nagrađeni autori su ovom prilikom pročitali nekoliko aforizama koji su nasmejali prisutne. Publika je potom mogla da pogleda nove zgode Era u filmu Smešna strana Zlatibora. Predstava “Tetka” je po treći put nasmejala Čajetince, a program je završen muzikom Beogradskog diksi benda.

Erski kabare večeras stiže i na Zlatibor, a program počinje u 19 časova na Kraljevom trgu. Publika će moći da pogleda prvu reprizu filma Smešna strana Zlatibora, kao i kabaretsku predstavu “U čemu je problem narode moj?” Vladana Savića. Predstava je nastala kao nastavak kabarea “Kako razumeti Srbe”, koji je šest sezona izvođen u Pozorištu na Terazijama u Beogradu a na zanimljiv način oslikava Srbiju.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930