fbpx
Novosti Politika Vesti Video

Stamatović izabran jednoglasno za predsednika Zdrave Srbije

Na Zlatiboru je 19.januara održana izborna skupština Zdrave Srbije. Svečanom delu sednice je prisustvovalo oko hiljadu članova i simpatizera stranke a zatim su delegati iz cele Srbije izabrali rukovodstvo stranke.

“Danas, na Bogojavljenje, krstimo našu Zdravu Srbiju a noćas, u ponoć, smo poželeli uspravnu i zdravu Srbiju njenih zadovoljnih građana, koja će biti svesna toga šta je i dokle je. Srbija u kojoj će Kosovo ostati srce, a Zapadna i Istočna Srbija, sa Vojvodinom, Pomoravljem, Šumadijom i junačkim jugom, mozak te Srbije – rekao je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije u svečanom delu Izborne skupštine ove stranke.

Zdrava Srbija će biti jedinstvena, autentično regionalna stranka po mestu nastajanja, nastavio je Stamatović, ali i originalno nacionalna po tome što nam je cilj da pomognemo ozdravljenju cele Srbije, akcijom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda, a zatim da, sistemom koncentričnih krugova, upravo odavde, iz Zapadne Srbije, podstaknemo promene na bolje po čitavoj Srbiji.

“Imamo program, imamo znanje, znamo kako ćemo uneti promene u svim segmentima našeg društva. Pospešićemo domaću proizvodnju, poljoprivredu, turizam, oživećemo sela, podsticaćemo povećanje nataliteta, zaposlićemo mlade,  iskoristićemo sve privredne potencijale, čuvajući naše najveće blago” – prirodne resurse, zaključio je Stamatović.

Prisutnima se obratio i Veroljub Stevanović, dugogodišnji gradonačelnik Kragujevca, koji je naglasio da se kompletna Koalicija za Šumadiju priključila Zdravoj Srbiji, bez ikakvih političkih uslovljavanja, zato što žele da budu u timu uspešnih. Onih koji su se dokazali u svojim lokalnim sredinama i koji znaju kako to da prenesu i na ostale delova Srbije.

Zlatiborac Ljubivoje Ršumović, koji je bio jedan od inicijatora ideje Zdrave Srbije, pozdravljajući učesnike ovog svojevrsnog narodnog sabora, naglasio je da se svi zajedno moramo boriti da nadvladamo belu kugu koja je zavladala Srbijom.

Reči podrške arhimandrita Metodija, igumana manastira Hilandar, učesnicima ovog sabora i Milanu Stamatoviću lično, pročitao je Miloš Stojković, poverenik ove najveće srpske svetinje, u kojima je naglašeno da svo monaštvo Hilandara zahvaljuje svim Čajetincima i Zlatiborcima na svemu što čine na očuvanju naše pravoslavne vere i na svoj bratskoj ljubavi i pomoći koju godinama unazad pružaju Hilandaru.

Među prisutnima su bili i Aleksandar Šapić, predsednik Srpskog patriotskog saveza, Dragan Jovanović, predsednik Bolje Srbije i opštine Topola, profesori Miladin Ševarlić i Ljubodrag Savić, predstavnici Udruženja Srba „Rozafa“ iz Skadra u Albaniji, predstavnici Srba iz Herceg Novog, kao i veliki broj simpatizera Zdrave Srbije sa Kosova i Metohije.

U popodnevnom, radnom delu Izborne skupštine Zdrave Srbije, delegati iz pedesetak opština Srbije, u kojima ova stranka ima lokalne odbore, tajnim glasanjem izabrali su jednoglasno Milana Stamatovića za predsednika. Veroljub Stevanović, Milan Paroški i Bojana Božanić su izabrani potpredsednike Zdrave Srbije.

Za članove glavnog odbora su izabrani Abadić Nebojša, Baštić Nikola, Bjelac Srđan, Božanić Bojana , Bojović Vladimir, Rašić Milomir, Virijević Vladan, Vujović Dragan, Vulović Slađana, Vučićević Aleksandar, Gukić Jelena, Damjanović Stevo, Đorđević Milena, Đukić Duško, Đurić Arsen, Živanović Vladimir, Ilić Avram, Jevtović Branko, Jelisavčić Miloš, Jeremić Marija, Jovanović Zoran, Kamberović Marko, Kašević Milan, Kelić Dragan, Kovačević Ljubodrag, Mandić Jelena, Mandić Nikolina, Marić Marijana, Marijanović Snežana, Mijailović Irena, Milivojević Marija, Milić Verka, Milić Zlatko, Milovanović Bojan, Milosavljević Katarina, Mišović Radivoje, Nikolić Olivera, Ostojić Dragiša, Pantović Srđan, Paroški Milan, Pešić Saša, Radivojević Dobrica, Radanović Slađan, Radosavljević Nebojša, Raković Ivica, Ršumović Ljubivoje, Smajlović Ivica, Spasić Aleksandar, Stamatović Ana, Stamatović Milan, Stevanović Veroljub, Stojanović Miroslav Džiga, Stojković Miloš, Subotić Svetislav, Tasić Siniša, Crnčević Nenad i Šuljagić Ljubomir.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031